E. Dobrovolska įvertino audrą sukėlusią I. Vėgėlės kalbą: pakankamai politiška

Teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska teigia, kad savaitgalį Visuotiniame advokatų tarybos susirinkime Birštone pasakyta tarybos pirmininko Igno Vėgėlės kalba tėra jo paties, o ne visos advokatūros pozicija.

„Tai yra pirmininko pasirinkimas, bet iš tų raštų, kuriuos oficialiai esame gavę, tai kiek kartų advokatūros taryba kreipėsi į ministeriją, visada išreiškė tiek testavimo, tiek vakcinavimo norą“, – pirmadienį prieš Vyriausybės posėdį atsakinėdama į žurnalistų klausimus sakė E. Dobrovolska.

Ministrė kalboje įžvelgė ir politikos elementų.

„Kadangi asmeniškai dalyvavau susirinkime, sveikinimo žodyje, tikėjausi, kad bus susieta su advokatūros veikla. Matome, ta kalba buvo pakankamai politiška“, – tvirtino ji

Advokatūros taryba kreipėsi į ministeriją, visada išreiškė tiek testavimo, tiek vakcinavimo norą.

Tačiau E. Dobrovolska nesureikšmino to, kad I. Vėgėlės kalba susilaukė tokio dėmesio socialiniuose tinkluose. Pasak jos, nemažai žmonių taip pat dalinosi ir priešinga kitų teisininkų pozicija.

„Daug teisininkų bendruomenės narių pasisakė ir vertino tą kalbą, kurių nuomone dalinamasi tiek socialiniuose tinkluose, tiek žiniasklaidoje, tai atitinkamai ta nuomonių įvairovė yra demokratijos pagrindas“, – kalbėjo teisingumo ministrė.

ELTA primena, kad savaitgalį Birštone sakytoje ir nevienareikšmiškai įvertintoje kalboje advokatų tarybos pirmininkas I. Vėgėlė kritikavo galimybių pasą, Pasaulio sveikatos organizaciją, o kalbėdamas apie valstybės taikomus ribojimus pandemijos metu teigė, kad šie pažeidžia žmogaus teises.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ernestas.

Ernestas. portretas
Melas. Lietuvos Respublikos karo kurstymas, propoganda., Visuomenės proto temdymas, šaukiantis išpažįstant Velnią Šėtoną Liuciperį. Lietuvos Respublikos Kauno vpk, Darius Žukauskas, Mindaugas Baršys. Gintautas Žaliagiris, Aloyzas Venckus. Všį Ernmar Respublika. 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma. Luminor LT294010051005573106. Direktorius, Ernestas Marcinkevičius.

Arūnas

Arūnas portretas
Kiek kurioziška: "advokatūros taryba, kreipėsi į ministeriją, visada išreiškė tiek testavimo, tiek vakcionavimo norą", "matome, ta kalba buvo pakankamai politiška"... Ane?.. O ko advokatūros taryba kreipėsi į ministeriją, kad norą išreikšt, testuoti ir vakcionuoti? Ką, kurią dalį visuomenės? Blankus ministrės komentaras lyginant su galinga prof. I. Vėgėlės sveikinimo kalba.. Betgi nėra ko stebėtis, išsilavinimas savo prideda... Čia tau ne FB rėmelį "tikiu mokslu" užsidėt. Tokiam išsilavinimui reikia gabumų, erudicijos, talento, o tokiai kalbai dar ir inteligencijos... Pagarba profesoriui.

Amen

Amen portretas
Durna nieko nebaigus ozka ir profesorius. Kaip manot kas teisus?
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių