E. Jablonskas minint 10 metų Imuniteto tarnybos sukaktį: būti viena komanda – garbė

  • Teksto dydis:

Lietuvos policijos Imuniteto tarnyba mini svarbią sukaktį – nuo įsikūrimo pradžios praėjo dešimtmetis.

Apie šią Imuniteto tarnybai svarbią datą socialiniame tinkle „Facebook“ pasisakė teisingumo viceministras Elanas Jablonskas.

„Lietuvos policijos Imuniteto tarnybai dešimt metų. Sakoma, pradėk anksčiau ir turėsi daugiau laiko mokytis... Ir štai jau praėjo dešimt metų. Dešimtmetis bendrai kurtos neįkainojamos istorijos, kuri buvo turtinga patirtimis, rezultatais, laiku ir vietoje priimtais, gal ne visada populiariais, sprendimais, įvertinimu, o kartais ir ilgai, tyliai rusenančio pykčio žiežirbomis – pasaulio nepakeisi, viskam yra sava tvarka ir tradicija... Taip, visą tai teko patirti asmeniškai“, – mintimis dalijosi teisingumo viceministras.

Šiandien drąsiai galime save laikyti idėjos, kuri užaugo ir prisidėjo ne tik prie policijos organizacijos, bet ir drįskime pripažinti – visos šalies – pokyčio, pradininkais.

Elanas Jablonskas. Asmeninio archyvo nuotr.

„Tačiau šiandien drąsiai galime save laikyti idėjos, kuri užaugo ir prisidėjo ne tik prie policijos organizacijos, bet ir drįskime pripažinti – visos šalies – pokyčio, pradininkais. Yra garbė ir pareiga tęsti pradėtus ir jau įsibėgėjusius darbus, nesustoti, mokytis ir mokyti kitus, burti bendraminčius ir būti viena komanda, kuriai žodžiai „sąžinė“, „atsakomybė“, „padorumas“ nėra tik keli bereikšmiai žodžiai iš jų keliolikos milijonų Lietuvių kalbos žodyne. Tikiu, kad Lietuvos policijos imuniteto bendruomenei po teisingumo skėčiu ir toliau seksis vykdyti prisiimtus įsipareigojimus ir misiją būti tais, kuriais pasitiki ir kurie yra ten, kur jų labiausiai reikia“, – vardijo E. Jablonskas.

Kaip nurodoma Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo puslapyje, Imuniteto valdyba savo veiklą pradėjo 2011 m. rugpjūčio 2 d.

Pagrindinis padalinio tikslas – vykdyti policijos darbuotojų apsaugą nuo galimo neteisėto poveikio, kuriuo siekiama paveikti sąžiningą ir objektyvų pareigų atlikimą, prioritetą teikiant kriminalinei žvalgybai policijos viduje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių