Pereiti į pagrindinį turinį

"Eika" papuolė į skolų mėsmalę

2009-04-11 09:00
"Eika" papuolė į skolų mėsmalę
"Eika" papuolė į skolų mėsmalę / Gedimino Bartuškos nuotr. Nežinia: R.Dargio teigimu, "Eikai" restruktūrizuotis šiemet neprireiks, tačiau toliau į ateitį verslininkas žiūri atsargiai.

Dar vieną Lietuvos nekilnojamojo turto rinkos milžiną, Roberto Dargio vadovaujamą bendrovę "Eika", prispaudė skolos. Įmonė priversta išparduoti turtą ir gerokai mažinti valdomų patalpų nuomos įkainius. Tačiau "Rangos IV" ir "Constructus" likimas, R.Dargio žodžiais, bent jau šiemet "Eikai" negresia.

Skolinga "nemažai"

Dienraščio paklaustas, kiek bendrovė skolinga pagrindiniam savo kreditoriui – SEB bankui – R.Dargis buvo nekalbus ir konkrečių skaičių neminėjo. "Mes turim skolų – nekilnojamojo turto vystymas be paskolų neįsivaizduojamas. Mes, kaip ir visos mūsų sektoriaus bendrovės, turime problemų su bankais", – detalių šykštėjo verslininkas.

Anot jo, "Eika" šiuo metu įsipareigojimus bankui vykdo. "Šnekėjau su SEB banku: viskas gerai, ir aštrių klausimų su jais neturime", – pabrėžė R.Dargis.

Paprašytas įvardyti, kokios skolos prispaudė "Eiką", įmonės vadovas ir Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos prezidentas pasakė tik vieną žodį – "nemažai". Neoficialiomis dienraščio žiniomis, įmonės skolos siekia keliasdešimt milijonų litų.

Išparduoda turtą

"Pasakyti, kad viskas puiku, žinoma, negalima. Visas nekilnojamojo turto vystymo sektorius išgyvena sunkmetį", – pridūrė R.Dargis. Tačiau restruktūrizacijos – sprendimo, kurio ėmėsi jau dvi žinomos nekilnojamojo turto bendrovės "Ranga IV" ir "Constructus" – "Eikos" vadovas griebtis nežada. Bent jau šiemet.

"Apie jokį restruktūrizavimą net negalvojome. Šiais metais, manau, kad ne", – pabrėžė R.Dargis, paklaustas, ar "Eikai" gresia minėtų bendrovių likimas. O dėl kitų metų, pasak jo, niekas negali jaustis užtikrintas.

Ieškodama būdų sumažinti skolas, "Eika" rengiasi parduoti dalį savo valdomo turto. "Disponuojame savo turtu ir kaip tik darome sprendimus dėl turto pardavimo, kuris mums leistų toliau gyvuoti", – pasakojo verslininkas.

Anot jo, parduodama turto už maždaug 10 mln. litų. Koks turtas parduodamas – R.Dargis detalizuoti nenorėjo. Tačiau tai esą nėra toks turtas, kurį parduoti šiais laikais būtų sunku, ir potencialių pirkėjų jau pavyko rasti. "Čia yra kitoks turtas, jis nekelia problemų", – slapukavo "Eikos" vadovas.

Nuomą pigina dėl konkurencijos

Negana to, "Eika" priversta mažinti nuomos kainas savo valdomuose biurų pastatuose sostinėje. R.Dargis vėlgi neįvardijo, kiek atpigo nuoma "Eikos" patalpose – esą su kiekvienu nuomininku deramasi individualiai ir taikomos įvairaus dydžio nuolaidos.

"Ne visai "gerokai" nuleidome įkainius, bet esame priversti reaguoti į rinką ir deramės su nuomininkais", – tikino nekilnojamojo turto magnatas.

Pasak jo, nuomą piginti verčia konkurentai – naujai pastatytų biurų šeimininkai. "Sumaištį rinkoje kelia nauji centrai, kurie neturi nuomininkų. Naujų centrų savininkai elgiasi desperatiškai ir numušinėja kainas", – sakė R.Dargis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų