„Ekologistikos“ gaisro padariniams iš valstybės rezervo siūlo skirti per 1 mln. eurų

Finansų ministerija siūlo iš valstybės rezervo skirti 1,17 mln. eurų lėšų kaip paramą šalinant spalį padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“ kilusio gaisro padarinius.

Šį siūlymą Vyriausybė svarstys trečiadienio posėdyje.

Finansų ministerija siūlo 1,01 mln. eurų skirti Ekonomikos ir inovacijų ministerijai, kuriomis būtų padengiamos pavojingų atliekų įmonės „Toksika“ patirtos atliekų išvežimo ir padarinių šalinimo paslaugų išlaidos.

Dar 140 tūkst. eurų siūloma skirti Vidaus reikalų ministerijai (VRM), iš jų 112,1 tūkst. eurų – ugniagesiams gelbėtojams sunkiųjų metalų ir dioksinų bei į juos panašių kitų toksinių medžiagų biologinėse terpėse tyrimų atlikimo ir specialistų konsultacijų išlaidoms padengti, 20,4 tūkst. eurų – laboratorinių mėginių paėmimo, paruošimo, siuntimo į kitas laboratorijas išlaidoms padengti, VRM Medicinos centro darbuotojų darbo užmokesčiui už papildomą darbą, viršijantį įprastą darbo krūvį, ir viršvalandžius sumokėti bei 7,5 tūkst. eurų – įrangai įsigyti.

12,2 tūkst. eurų siūloma skirti Alytaus rajono savivaldybės administracijai kaip valstybės paramą žalai, patirtai dėl ekstremaliosios situacijos, atlyginti, iš jų beveik 3 tūkst. eurų – ūkininko patirtoms šienainio įsigijimo išlaidoms, 9,2 tūkst. eurų – šios savivaldybės administracijos atliktų laboratorinių tyrimų išlaidoms padengti.

Įmonėje gaisras kilo spalio 16–osios naktį. Jį pavyko užgesinti po 10 dienų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

priestarauju

priestarauju portretas
Slykstus tautos durinimas kodel uz visa sita betvarke ir ivykusi gaisra turi sumoketi visi Lietuvos zmones kodel turi buti svaistomi musu visu pinigai o kaltininkai meras Cesiulis ir imones savininkas Cicenas isplauks sausi kazkoks nuprotejimas kada aiskus kaltininkai o ju padarytus nuostolius privales atlyginti TAUTA Gerbiami Lietuvos zmones prasau vienytis ir rinkti parasus ir kreiptis i EUROPOS TEISMA del nesaziningu sprendimu kad kaltininku padarytus nuostolius padengtu visi Lietuvos zmones As nesutinku kad is manes butu atimta dalis pinigu ir dengiama aiskiu kaltininku padaryta zala.

Anonimas

Anonimas portretas
Vokuečiai oanatę kaip buvo gesinama s padabgų gaisras Alytuje - pakraupę ir pasibaisėję. Jų nuomone visus organizatorius ,kurie buvo už tai atsakingi ,jų vieta kalėjime. Taip niekas tokių gaisrų nebegesina.

Tegul padeda viską

Tegul padeda viską  portretas
tie kurie davė leidimus šitai privačiai įmonei, tie kurie PRIVALĖJO kuo greičiau saugiai sutvarkyti savo veiklą ir tie kuriems ėjo pelnai.Visas šitas sbrodas privalo likti nuogi be nieko ir atsistoti prie konteinerio su kuprine.Prie ko čia Valstybė? AŠ KAIP JOS PILIETIS NESUTINKU!
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių