Pereiti į pagrindinį turinį

Ekskursija įvyko, vaisių teks palaukti

2009-03-19 09:00
Ekskursija įvyko, vaisių teks palaukti
Ekskursija įvyko, vaisių teks palaukti / Gedimino Bartuškos nuotr.

Statybų dulkės, baigiamos tinkuoti sienos, klijuojamos plytelės, sumeistrauti statybiniai laiptai ir pliurza lauke – tokie Valdovų rūmai vakar pasitiko aukščiausius šalies pareigūnus.

Tačiau kadenciją baigęs prezidentas Algirdas Brazauskas gausų politinio elito ir žurnalistų būrį tikino: "Atliktas didžiulis darbas ir iki galo pasirengti Valdovų rūmų atidarymui trūksta ne tiek ir daug."

Bet ne tiek mažai, kad šalies Vyriausybė papildomus 20 mln. litų rūmams drįstų skirti pasitarusi uždarame kelių asmenų posėdyje.

"Surengėme ekskursiją, kad apžiūrėtumėte ir tik tada nuspręstumėte, ką daryti. Kad būtų diskusija, o ne primestas sprendimas", – vakar keliaudamas per būsimas Valdovų rūmų menes kalbėjo prezidentas Valdas Adamkus.

Jis atkreipė dėmesį kalbėjęsis su rūmų statytojais. "Šie man paaiškino, kad konservuoti rūmų statybas kainuotų netgi daugiau nei 20 mln. litų. Manau, atsakymas, ką daryti, praktiškas", – sakė V.Adamkus.

Jo manymu, skirti ar ne rūmų statyboms papildomus 20 mln. litų, Vyriausybė turėtų apsispręsti iki kovo galo.

"Kvietimai svečiams padaryti. Šiandien dar galime diplomatiškai jiems pasakyti, kad, esant pasaulinei krizei, turime su ja skaitytis ir savo norų įgyvendinti neįstengiame. Delsti nėra kada: apgauti valstybių vadovų ir kviestinių svečių neturime moralinės teisės. Antra, jiems atvykstant visos žinybos turėtų pradėti dirbti tučtuojau, nes yra apsauga, viešbučiai, planai. Per 30 dienų to nesuorganizuosime", – svarstė šalies vadovas.

Premjeras Andrius Kubilius prisipažino, kad Vyriausybės laukia nelengvas sprendimas. Tačiau jį priimti žadama ilgai nelaukiant.

Šių metų biudžete Valdovų rūmams numatyti 44 mln. litų. Tačiau teigiama, kad liepos 6-ąją norint atidaryti bent pietinį rūmų korpusą, reikia dar 20 mln. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų