Pereiti į pagrindinį turinį

Energetikos ministerijoje - papildomos 25 darbuotojų pareigybės

2009-07-08 15:35
Energetikos ministerijoje - papildomos 25 darbuotojų pareigybės
Energetikos ministerijoje - papildomos 25 darbuotojų pareigybės / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Vyriausybė pritarė energetikos ministro Arvydas Sekmoko pasiūlymui neįšaldyti dar šių metų gegužės mėnesį ministerijai skirtų lėšų ir patvirtinti numatytus 25 darbuotojų etatus. Anksčiau planuota užimti šiuos etatus tik nuo spalio 1 d.

Papildomos 25 darbuotojų pareigybės paskirtos sumažinus Ūkio ministerijos didžiausią leistiną valstybės tarnautojų ir darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis skaičių - 25 pareigybėmis.

Vyriausybė 2009 m. kovo 4 d. patikslino didžiausią leistiną valstybės tarnautojų ir darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis ir gaunančių darbo užmokestį iš valstybės biudžeto, pareigybių skaičių. Pagal šį nutarimą Energetikos ministerijai buvo skirti 47 etatai, Ūkio ministerijai - 254 etatai.

2009 m. gegužės 6 d. Vyriausybė nutarimu Energetikos ministerijai nuo 2009 m. spalio 1 d. patvirtintas didžiausias leistinas valstybės tarnautojų ir darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis, skaičius - 72 pareigybės. Ūkio ministerijoje numatyta 181 pareigybė. Tai reiškia, kad Ūkio ministerijoje sumažėja 73 darbuotojais, o Energetikos ministerija padidėja 25 darbuotojais.

Žiniasklaidoje buvo pasirodę interpretacijų, kad Ūkio ministerijoje liks 233 etatai. Tačiau į šį skaičių patenka 22 specialieji atašė, dirbantys užsienyje ir 30 valstybės tarnautojų ir darbuotojų, kurie gauna darbo užmokestį iš Europos Sąjungos specialiųjų programų.

„Energetikos ministerijai nustatytas 47 etatų skaičius neleido suformuoti pilnaverčių ministerijos skyrių. Pavyzdžiui, Finansų, Personalo, Protokolo ir kituose skyriuose yra po 1 etatą, kai minimalus skyriaus etatų skaičius pagal Viešojo administravimo įstatymo reikalavimus yra 2 etatai. Dėl etatų stokos ministerijoje kol kas neįsteigtas Vidaus audito skyrius, nors tai yra privaloma visoms valstybės institucijoms. Nepakankamas etatų skaičius yra ir šešiuose skyriuose, betarpiškai sprendžiančiuose energetikos klausimus. 72 etatai leis suformuoti minimalią funkcionuojančią Energetikos ministerijos struktūrą“, - sakė energetikos ministras A.Sekmokas.

Šiemet Energetikos ministerijai iš viso skirta 246,2 mln. litų asignavimų, iš jų 2,7 mln. litų - darbo užmokesčiui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų