EP pirmininkas su Lietuvos, Estijos ir Latvijos parlamentų vadovais aptars nelegalią migraciją

Rugpjūčio 17–18 dienomis Lietuvoje lankysis Europos Parlamento pirmininkas Davidas Maria Sassolis. Trečiadienį oficialaus vizito atvyksta ir Estijos Rygikogo pirmininkas Jüris Ratas bei Latvijos Saeimos pirmininkė Ināra Mūrniecė. Parlamentų vadovai domėsis situacija pasienyje.

„Lukašenkos režimas nelegalių migrantų srautą nukreipė ir į kitas Baltijos šalis. Privalome nepasiduoti sumaiščiai, ieškoti bendrų tikslingų sprendimų ir suvienyti pajėgas. Šiuo metu svarbiausias trišalio bendradarbiavimo tikslas – regiono, Europos Sąjungos ir valstybinių sienų saugumas, kartu įvertinant ir rugsėjį vyksiančias Rusijos karines pratybas „Zapad“. Aptardami nelegalios migracijos, sienų apsaugos ir žmogaus teisių klausimus su Latvijos ir Estijos parlamentų pirmininkais lankysimės Padvarionių pasienio užkardoje ir Ruklos karinėje bazėje“, – sako Lietuvos parlamento vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Trečiadienį Seimo Algirdo Mykolo Brazausko salėje rengiamas Seimo pirmininkės V. Čmilytės-Nielsen ir D. M. Sassolio vadovaujamos delegacijos susitikimas. Jame taip pat dalyvaus Seimo pirmininko pavaduotoja, Europos reikalų komiteto pirmininkė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė ir Europos reikalų komiteto pirmininko pavaduotojai Domas Griškevičius bei Marius Matijošaitis.

Vėliau, 11 val., Seimo Konstitucijos salėje susitiks Lietuvos, Latvijos ir Estijos parlamentų pirmininkai.

Trečiadienį taip pat numatyti Europos Parlamento pirmininko ir Estijos bei Latvijos parlamentų vadovų susitikimai su prezidentu Gitanu Nausėda.

D. M. Sassolio vadovaujama delegacija kartu su Seimo pirmininke V. Čmilyte-Nielsen, Estijos Rygikogo pirmininku J. Ratau ir Latvijos Saeimos pirmininke I. Mūrniece vyks į Medininkus, kur pagerbs Medininkų žudynių aukas. Pirmininkai vyks prie valstybės sienos su Baltarusijos Respublika ir į Padvarionių pasienio užkardą.

15 val. Pasieniečių mokykloje Medininkuose įvyks bendra pirmininkų spaudos konferencija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ką gi

Ką gi portretas
visi pareikš diii...delį susirūpinimą" ir žiūrės kaip apsižioplinusi valdžia bando susitvarkyti su migrantais....

Lietuva užgrobė LIETUVIŲ PRIEŠAI

Lietuva užgrobė LIETUVIŲ PRIEŠAI portretas
rado su kuo tartis.briuselio žydai viską organizuoja.tikslas-tautų sunaikinimas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių