ES minima skubios pagalbos numerio diena

  • Teksto dydis:

Šeštadienį, vasario 11-ąją, Europos Sąjungos (ES) šalyse minima Europos skubios pagalbos numerio 112 diena.

Nors Europoje yra ir daugiau pagalbos telefono numerių, tačiau numeris 112 yra vienintelis, kuriuo galima išsikviesti policininkus, ugniagesius gelbėtojus ir greitosios medicinos pagalbos darbuotojus bet kurioje Europos Sąjungos valstybėje.

Europos Komisijos duomenimis, iš visų 270 mln. pagalbos skambučių ES 2021 metais 153 mln. skambinta numeriu 112, tai sudarė 56 proc. visų skubios pagalbos skambučių.

25 valstybės narės nurodė, kad vidutinis reagavimo laikas, kurio prireikia norint susisiekti su pagalbos tarnybomis, yra ne daugiau kaip dešimt sekundžių. Viena šių valstybių narių – Lietuva, čia vidutinis atsiliepimo laikas yra penkios sekundės.

Nuo praėjusių metų rugsėjo mėnesio 22 ES valstybės narės užtikrina, kad skambinant pagalbos numeriu veiktų vietos nustatymo sistema.

Anot Bendrojo pagalbos centro (BPC) pranešimo, Lietuvoje ji įdiegta 2016 metais.

Pernai BPC atsakyta į 2 mln. 51 tūkst. 749 pagalbos skambučius, užregistruoti ir pagalbos tarnyboms perduoti 1 mln. 231 tūkst. 876 pranešimai apie pagalbos poreikį. Palyginti su 2021-aisiais, sulaukta mažiau skambučių, bet užregistruota 10 tūkst. daugiau pranešimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių