ESO: elektros neturi apie 21 tūkst. namų ūkių

„Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) skelbia, kad dėl iškritusio gausaus šlapio sniego visoje Lietuvoje 18 valandą be elektros buvo apie 21 tūkst. namų ūkių.

Daugiausiai vartotojų be elektros fiksuojama Vilniaus (apie 8,5 tūkst.) ir Alytaus (apie 7,7 tūkst.) regionuose, Kauno regione (apie 3,4 tūkst.), Utenos regione (apie 1,5 tūkst.). Kituose regionuose gedimai nefiksuojami.

Šiuo metu dirba per 130 ESO ir rangovų brigadų, šalinančių elektros energijos tiekimo gedimus.

ESO specialistai dirba visa galia, kad elektros tiekimas būtų atnaujintas kuo operatyviau. Tačiau, nepaisant visų dedamų pastangų, dalies gedimų šalinimas gali užtrukti ilgiau nei parą, nes dėl sudėtingų oro sąlygų iki kai kurių gedimų sunkiai privažiuojama. Taip pat išlieka didelė tikimybė, kad vėl kris šakos ir toje pačioje vietoje bus nutraukti skirstomojo elektros tinklo oro linijų laidai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Berniukas

Berniukas portretas
Pritariu Lietuviui, tik seimą negalima vadint ferma, burbulu, o vadinkime tvartu pilnu valdžiagyvių. Taip bus teisingiausia.

Lietuvis

Lietuvis portretas
Svarbiausia, kad didžiojoje seimo fermoje yra elektra, o tai dvestų parš.... :) . Ir pagaliau nustokite vadinti visus ūkiais.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių