Pereiti į pagrindinį turinį

Etikos sargai sprendžia D.Kreivio likimą (papildyta 13.20 val.)

2011-03-08 18:08
Etikos sargai sprendžia D.Kreivio likimą (papildyta 13.20 val.)
Etikos sargai sprendžia D.Kreivio likimą (papildyta 13.20 val.) / Gedimino Bartuškos nuotr.

Ministras Dainius Kreivys po apsilankymo pas etikos sargus nutarė surengti neplanuotą spaudos konferenciją. VTEK verdiktas dar nepaskelbtas.

Atėjo ne vienas

Ūkio ministras D.Kreivys į Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) posėdį atvyko ne vienas. Ministro svarstyme panoro dalyvauti dar du asmenys. Pirmasis – D.Kreivio patarėjas Darius Indriūnas, vadovavęs sostinės savivaldybės Viešųjų pirkimų komisijai, kuri dviejų mokyklų renovavimo konkursų laimėtoja išrinko ministro motinos Florentinos Kreivienės iš dalies valdomą įmonę „Specializuota komplektavimo valdyba“ (SKV) su partneriais. Kartu su juo į VTEK posėdį atvyko ir Ūkio ministerijai pavaldžios Lietuvos verslo paramos agentūros (LVPA) direktorė Diana Vilytė. Būtent LVPA skyrė beveik 6 mln. ES paramos minėtiems mokyklų renovavimo projektams. LVPA pinigus skyrė po to, kai tai savo parašu patvirtino pats ministras.

D.Kreivys prieš VTEK posėdį buvo nekalbus. Jis tik pareiškė laukiantis „teisingo ir nešališko sprendimo“.

Rengia spaudos konferenciją

Po VTEK posėdžio D.Kreivys taip pat nebuvo linkęs bendrauti su žurnalistais. Jis tik pakartojo laukiantis „teisingo ir nešališko“ etikos sargų sprendimo.

Ministras taip pat pareiškė plačiau situaciją pakomentuosiantis apie 16 val., spaudos konferencijoje, kuri įvyks Ūkio ministerijoje. Vėliau Ūkio ministerija pranešė, kad ministro brifingas įvyks 17 val.

Nuo tolesnių komentarų D.Kreivys susilaikė.

Ministras prašė pagalbos

Netrukus po to, kai ūkio ministras išvyko iš VTEK posėdžio, pasirodė ir jo patarėjas D.Indriūnas. Jis apskritai nekomentavo, apie ką kalbėjo su VTEK nariais. Tuo tarpu LVPA vadovė D.Vilytė teigė atėjusi D.Kreivio prašymu.

„Ministras paprašė. Komisijos nariai turėjo keletą klausimų dėl procedūrų. Ministras savo parašu skyrė paramą mokykloms, - žurnalistams sakė D.Vilytė. – Ministras, skirdamas paramą tūkstančiams projektų, niekados nemato, iš ko jie pirks kelionių organizavimo paslaugas, stakles, e.verslo sprendimus. Ministras mato, kam skiria paramą – mokykloms, įmonėms. Įmonėms nebuvo skirta parama.“

Paklausta, ar patvirtino, kad ministras esą nežinojo, jog pasirašo po dokumentu, kuris atveria kelią ES milijonams į SKV kišenę, pašnekovė teigė negalinti to nei patvirtinti, nei paneigti. „Šito aš nežinau. Čia ministras komentuoja – ką jis žinojo, ko nežinojo“, - sakė LVPA vadovė.

VTEK posėdį ji apibūdino kaip „konstruktyvų ir geranorišką“ pokalbį.

Etikos sargai savo verdikto kol kas nepaskelbė. VTEK sprendimas turėtų paaiškėti prieš D.Kreivio spaudos konferenciją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų