Pereiti į pagrindinį turinį

Etikos sargams – ministro prašymas įvertinti ugniagesių vado interesus

2017-08-03 09:28
BNS inf.

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas prašys Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) įvertinti, ar Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos (PAGD) vadovas Kęstutis Lukošius nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų.

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas
Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas / K. Kavolėlio / Fotobanko nuotr.

Ministras prašo įvertinti portale 15min.lt ketvirtadienį paskelbtą informaciją, kad K.Lukošius, prieš pusmetį tapęs ugniagesių vadu, įsigijo nebaigtą statyti namą iš savo buvusio darbdavio - priešgaisrinės saugos srityje veikiančios konsultavimo ir projektų priežiūros įmonės „Poliprojektas“.

Kaip teigia portalas, „Poliprojekto“ valdoma įmonė „Investavimo projektai“ taip pat nupirko K.Lukošiaus turėtos įmonės „Gaisriniai tyrimai“ akcijas už 25 tūkst. eurų - tai įvyko K.Lukošiui jau tapus PAGD vadovu.

„Pasirodžius tokiai informacijai ji privalo būti kompetentingai ištirta – turi būti atsakyta į visus klausimus ir kylančias abejones. Tuo tikslu kreipsiuosi į VTEK. Tikiuosi, kad esamas Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento vadovas nekartos savo pirmtako klaidų“, – pranešime sako E.Misiūnas.

Vidaus reikalų ministras taip pat akcentuoja, kad skaidrumas vidaus reikalų sistemoje yra svarbiausia – pareigūnams ir tarnybų vadovams yra taikomi aukščiausi skaidrumo ir reputacijos reikalavimai.

PAGD vadovas 15min.lt nurodė, kad savo verslą skubėjo parduoti vengdamas interesų konflikto rizikos, dėl to pirkėjas atsirado iš gerai pažįstamos aplinkos. Jis taip pat sako, kad nebaigto namo su sklypu pirkimo sandoris buvo pradėtas dar 2016-ųjų kovo pabaigoje. K.Lukošius teigia nusišalinęs nuo visų sprendimų, kurie gali kelti interesų konfliktą.

Anot portalo, turimi dokumentai rodo, kad „Poliprojektas“ užsiėmė ir lobistine veikla tarpininkaujant verslui dėl priešgaisrinių priemonių įteisinimo valstybinėse institucijose, vieną projektų pasirašė pats K.Lukošius.

PAGD situaciją žada pakomentuoti penktadienį - pasak pranešimo, bus pateikta išsami informaciją siekiant, jog „nebūtų klaidinama visuomenė“.

„Vadovas nori surinkti visą medžiagą, kad ji būtų pagrįsta, paremta faktais, nebūtų tiesiog postringavimas. Visą medžiagą pateiksime parengtą“, - BNS nurodė ugniagesių atstovė Vida Šmigelskienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų