Pereiti į pagrindinį turinį

Etikos sargų verdiktas: dainavimas - ne kūrybinė veikla

2009-01-21 17:18
Etikos sargų verdiktas: dainavimas - ne kūrybinė veikla
Etikos sargų verdiktas: dainavimas - ne kūrybinė veikla / Roko Medonio nuotr. A.Salamakinas (dešinėje)

Seimo nariams bus draudžiama dainuoti komerciniuose renginiuose ir gauti už tai honorarus.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK) trečiadienį nusprendė, kad parlamentarų dainavimas nėra kūrybinė veikla, už kurią jie galėtų gauti atlygį.

Komisija šitaip atsakė į Seimo pirmininko Arūno Valinsko paklausimą, ar Seimo narių koncertinė veikla yra teisėta ir galima.

„Negalima iš talentingo žmogaus atimti galimybės dainuoti. Bet jis tai gali daryti tik nesiekdamas komercinės naudos“, - nurodė EPK pirmininkas Algimantas Salamakinas.

Posėdyje užvirė ginčas, ar dainų atlikimas yra kūryba. Tačiau dauguma komisijos narių sutiko su tuo, jog „pati daina yra meno kūrinys, bet dainos atlikimas nėra naujo kūrinio atsiradimas“.

Konstitucija leidžia Seimo nariams užsiimti kūrybine veikla ir gauti už tai honorarus. Nustačius, kad dainavimas nėra kūrybinė veikla, dainuojantys parlamentarai neteks teisės gauti už tai kūrybinius atlygius.

EPK atkreipė dėmesį, kad Seimo nariai dainuoti gali tik be kūrybinių ar komercinių sutarčių. „Ir, žinoma, be jokių vokelių, tai yra dainuoti galima tik vadovaujantis labdaros arba hobio principais“, - sakė A.Salamakinas.

Be to, etikos sargai nurodė, kad bet kokia „užklasine“ veikla, taip pat ir dainavimu, Seimo nariai gali užsiimti tik nedarbo metu, tai yra nevykstant jokiems posėdžiams, kuriuose parlamentarams privalu dalyvauti.

Tik prieš porą mėnesių darbą pradėjusiame Seime, ypač Tautos prisikėlimo partijos, vadovaujamos parlamento pirmininko A.Valinsko, frakcijoje yra daug su pramogų pasauliu siejamų žmonių, tarp jų - ir dainininkų. Todėl pastaruoju metu kilo nemažai skandalų susijusių su Seimo narių dainavimu komerciniuose renginiuose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų