Pereiti į pagrindinį turinį

Europos Komisija siekia, kad Rusija paleistų „Jūros vilką“

2014-10-01 08:12
BNS inf.
V. Vlasenkos nuotr.

Europos Komisija siekia, kad Murmansko uoste areštuotas Lietuvos žvejybos laivas „Jūros vilkas“ būtų paleistas. Už jūrų reikalus ir žuvininkyste atsakinga eurokomisarė patikino, kad Komisija padės išlaisvinti laivą.

„Esu labai sunerimusi dėl to, kad Rusijos pasienio tarnybos prievarta sulaikė Lietuvos laivą. Glaudžiai bendradarbiaujame su Lietuvos valdžios institucijomis ir dedame visas pastangas, kad laivas būtų paleistas kuo greičiau“, - laiške Lietuvos žemės ūkio ministrei teigė Maria Damanaki, pranešė EK atstovybė Lietuvoje.

Europos Sąjunga taip pat pareiškė susirūpinimą dėl areštuoto laivo - Europos išorės veiksmų tarnyba antradienį paskelbė pareiškimą, kuriame Rusija raginama nedelsiant paleisti „Jūros vilką“.

Laivo savininkų „Arctic Fishing“ advokatas Vladimiras Odiagailo BNS pirmadienį sakė, kad kad šiuo metu vyksta tyrimas dėl administracinio pažeidimo, jo kvalifikacija dar nėra aiški. Jis tikisi, kad teismas kitą savaitę „Jūros vilką“ paleis už užstatą.

Barenco jūroje žvejojęs laivas buvo sulaikytas rugsėjo viduryje. Dėl šių Rusijos veiksmų į Lietuvos užsienio reikalų ministeriją buvo iškviestas Rusijos ambasadorius, Rusijai išsiųsta nota.

Lietuva kaltina Rusijos pareigūnus neteisėtai sulaikius laivą tarptautiniuos vandenyse ir jėga nutempus jį į Murmansko uostą. Rusija tikina, kad laivas neteisėtai žvejojo jos ekonominėje zonoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų