„EXPO 2020“ Lietuvos paviljono vadovus darbuotojai kaltina mobingu ir priekabiavimu

  • Teksto dydis:

Pasaulinės parodos „EXPO 2020“ Lietuvos paviljono vadovus darbuotojai kaltina mobingu bei seksualiniu priekabiavimu, jie taip pat kelia klausimus dėl galimo interesų konflikto, antradienį skelbia LRT.

Anot darbuotojų, vadovai priešinosi ir iniciatyvai iškelti Ukrainos vėliavą bei taip išreikšti palaikymą Rusijos užpultai šaliai, prieš juos naudojo psichologinį spaudimą.

Šeši Dubajuje vykusios parodos dalyviai iš Lietuvos su skundu kreipėsi į institucijas, prašydami ištirti ir laikinai nušalinti Lietuvos ekspozicijos „EXPO 2020“ generalinį komisarą Romą Jankauską ir direktorių Mantą Svečiulį nuo einamų pareigų, kol bus priimtos galutinės tyrimo išvados.

Tarp pateikiamų nederamo elgesio pavyzdžių nurodomi M. Svečiulio komentarai apie moterų išvaizdą, pasiūlymai kartu leisti laiką. Skunde taip pat sakoma, kad M. Svečiulis tarnybinį automobilį ir vairuotoją naudojo asmeniniams tikslams – po Dubajų vežiojo savo šeimos narius ir draugus.

Tuo metu apie R. Jankauską teigiama, kad jis viename komandos susirinkime nevengė vairuotojo vadinti paties sugalvota pravarde „Baklažanas“.

Tiek R. Jankauskas, tiek M. Svečiulis kaltinimus neigia.

Aplinkos ministerija tvirtina, kad sudarytos dvi komisijos, kurios aiškinasi skunde nurodytas aplinkybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Salin pidoraskas

Salin pidoraskas portretas
Malaciai darbuotojai, korumpuotus ir priekabiaujancius darbuotojus - i teisma! Salin zudikus ir prievartautojus rusistus bei Slava Ukraine.

Ar dar liko tarp patryjotų

Ar dar liko tarp patryjotų  portretas
kuriems RŪPI LIETUVA ? Ar liko tarp patryjotų DIRBANČIŲ LIETUVAI , jos GARBEI ?

Alio , patryjotai

Alio , patryjotai  portretas
Paviljonas- LIETUVOS ! Ukrainos vėliava turi būti iškelta prie Ukrainos paviljono ! Šlovė Lietuvai ! Gana kurstyti nesantaiką tarp Lietuvos žmonių .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių