Pereiti į pagrindinį turinį

Filmą garsinanti I.Valinskienė vėl etikos sargų akiratyje

2009-07-30 14:02
Filmą garsinanti I.Valinskienė vėl etikos sargų akiratyje
Filmą garsinanti I.Valinskienė vėl etikos sargų akiratyje / Roko Medonio nuotr.

Parlamentarės Ingos Valinskienės aistra įgarsinti serialus stipresnė nei etikos sergėtojų grūmojimai. Kartą per savaitę Seimo narė į tautą dabar prabyla vieno televizijos kanalų rodomo serialo „Viešbutis Babilonas" herojų balsais, rašo „Lietuvos žinios".

Seimo Etikos ir procedūrų komisijai (EPK) - naujas galvos skausmas dėl I.Valinskienės. Anksčiau jau kelis kartus į etikos sergėtojų akiratį patekusi parlamentarė vėl ėmėsi su Seimo nario pareigomis galbūt nesuderinamos veiklos.

I.Valinskienė teisinasi, kad serialų įgarsinimas jai nėra darbas, o tik malonus laisvalaikio praleidimo būdas. Tačiau Seimo EPK pirmininkas Algimantas Salamakinas įsitikinęs, kad net laisvalaikiu tautos išrinktiesiems nedera užsiimti tokia pašaline veikla.

Patikėti serialo „Viešbutis Babilonas" įgarsinimą I.Valinskienei nusprendė jį rodantis komercinis televizijos kanalas TV3. Šio serialo įgarsinimu besirūpinančios agentūros "SDI Lietuva" direktorė Rūta Razmaitė LŽ pasakojo, esą I.Valinskienei tenka nedidelis krūvis - per savaitę tereikia įgarsinti vieną seriją. "Į darbą ji dažniausiai atvažiuoja pirmadieniais, ne anksčiau nei 19 valandą", - teigė agentūros vadovė.

R.Razmaitė patikino, kad atlygio už šį darbą I.Valinskienė negauna. "Su I.Valinskienė esame pasirašę sutartį, kurioje ji atsisako honoraro", - sakė ji.

LŽ kalbinta I.Valinskienė tikino, kad serialą įgarsina "tik įgūdžių palaikymui ir savo malonumui".

"Piniginio atlygio už tai neimu, dirbu visuomeniniais pagrindais, todėl visiems ramu", - aiškino ji.

I.Valinskienė nemato nieko bloga, kad eidama Seimo narės pareigas užsiima pašaline veikla. "Tai ne koks nors pašalinis darbas, o laisvalaikio užsiėmimas. Seimo nariai laisvą laiką gali leisti kaip tinkami: vieni rašo knygas, kiti - kuria eilėraščius, o aš įgarsinu filmus", - įsitikinusi ji.

Seimo EPK pirmininkas A.Salamakinas I.Valinskienės veiklą vertina neigiamai. Jis įsitikinęs, kad serialų garsinimas - ne eilinis laisvalaikio užsiėmimas, o darbas, kurį dirbti Seimo nariams draudžia Konstitucija.

A.Salamakinui nesuprantami ir I.Valinskienės paaiškinimai, esą ji serialus garsina nenorėdama prarasti "sportinės formos". "Perfrazuojant I.Valinskienę išeitų, kad kiekvienas parlamentaras gali dirbti kitus darbus aiškindamas, kad tai būtina dėl kvalifikacijos palaikymo. Pavyzdžiui, Seimo nario pareigas einantis gydytojas laisvu nuo darbo metu gali operuoti ligonius, o mūrininkas eiti į statybas. Tačiau taip elgtis neleidžia įstatymai", - pabrėžė A. Salamakinas.

Seimo EPK I.Valinskienės "užklasinę" veiklą veikiausiai svarstys rudenį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų