G. Nausėda apie sukritikuotą E. Šileikio kandidatūrą į LAT: laukia įdomi tvirtinimo procedūra

Prezidentas Gitanas Nausėda mano, kad nemažai kritikos viešoje erdvėje sulaukęs jo teikiamas kandidatas į Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) teisėjus Egidijus Šileikis puikiai tinka šioms pareigoms.

Šalies vadovas teigia, kad jam būtų įdomu išgirsti konkrečius argumentus, dėl kurių E. Šileikio kandidatūros tinkamumu būtų galima sudvejoti.

„Jis, kiek prisimenu, yra ir mane asmeniškai kritikavęs. Man tai nedaro jokio įspūdžio. Pirmiausiai, aš manau, kad žmogus yra pakankamai kritiškas, o, aš manau, kad kritiškai ir savarankiškai mąstančių žmonių Lietuvoje niekada nebus per daug, ypatingai tokiose atsakingose pareigose“, – LRT televizijai duotame interviu sakė G. Nausėda.

„Jeigu kažkas turi konkrečios informacijos, dėl kurios šio kandidato paskyrimas sukeltų pavojų Lietuvos nacionaliniam saugumui, tie faktai turi būti pateikiami, padedami ant stalo. Ir tada apie tai galima būtų kalbėti. O šiaip tiesiog abstrakčių pasamprotavimų, aš net nenorių jų komentuoti“, – pridūrė jis.

Šalies vadovas nesutinka ir su viešoje erdvėje pasirodžiusia kritika, kad E. Šileikis yra konstitucionalistas ir neturi nieko bendro su civiline teise, su kuria susijusius klausimus ir sprendžia LAT.

„Pono E. Šileikio kompetencijos yra tokio aukšto lygio, kad aš, tiesą sakant, net ir su žiburiu pašviesdamas nelabai matau žmonių, kurie galėtų kompetencija varžytis su juo. Štai kodėl aš siūlau jį šioms pareigoms ir man būtų labai įdomu išgirsti, aš tikiuosi, kad taip neatsitiks, jeigu jo kandidatūra nesusilauktų pakankamo palaikymo, kokiais konkrečiais argumentais ši kandidatūra nebūtų priimta“, – akcentavo G. Nausėda.

„Taip kad, manau, jog laukia įdomi tvirtinimo procedūra ir tikiuosi, kad šis konstitucionalistas ir vienas iškiliausių Lietuvos teisininkų bus patvirtintas šioms pareigoms“, –pažymėjo jis.

Šalies vadovas taip pat neslėpė įžvelgiąs ženklų, kad mėginama sudaryti dirbtinių kliūčių, kad nebūtų prieita prie LAT pirmininko skyrimo.

„Be to, atkreipiu dėmesį į tai, kad mes niekaip negalime prieiti prie LAT pirmininko skyrimo, kol nėra suformuotas visas teisėjų korpusas. Ir kartais susidaro įspūdis, kad mėginama daryti dirbtinių kliūčių jam suformuoti, kad prie to kito klausimo – pirmininko skyrimo – taip ir nebūtų prieita“, – svarstė šalies vadovas.

ELTA primena, kad viešai kritiką E. Šileikiui pareiškė ir buvęs Konstitucinio Teismo pirmininkas Dainius Žalimas.

2002–2005 m. E. Šileikis buvo VU TF docentas, nuo 2005 m. – profesorius. 2008–2017 m. jis ėjo Konstitucinio Teismo teisėjo pareigas ir tapo pirmuoju teisėju, pradėjusiu naudotis teise pareikšti atskirąją nuomonę Konstituciniame Teisme.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

skalikas ŽALIMAS iš kgebisto OŽIO tvarto,

skalikas ŽALIMAS iš kgebisto OŽIO tvarto, portretas
loja prieš ŠILEIKĮ, nes kitaip jo k a r j e r a pasibaigtų ŠIUKŠLYNE.-- Juk vien už tai , kad būdamas lojalus s k a l i k a s konservatorių CHUNTAI-- jis KONSTITUCINIAME teisme NETEISĖTAI išbuvo ilgiau.--Tačiau artėja laikas , kaip visiems KGB-tų skalikams a r t ė j a -- BRISIAUS galas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių