Darbą baigia generalinis prokuroras E. Pašilis

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda telefonu kalbėjosi su penkerių metų kadenciją baigiančiu generaliniu prokuroru Evaldu Pašiliu ir padėkojo jam už tarnybą.

„Dėkoju E. Pašiliui už sąžiningą tarnybą vadovaujant pagrindinei šalies institucijai, padedančiai vykdyti teisingumą“, – teigė šalies vadovas.

Anot Prezidentūros, Lietuvos generalinei prokuratūrai vadovaujant E. Pašiliui, pagerintos prokurorų socialinės garantijos, vykdomi prokuratūros darbo optimizavimo procesai atskirais prokuratūrų lygmenimis.

Jos teigimu, Generalinė prokuratūra per pastaruosius penkerius metus teismams perdavė ne vieną rezonansinę bylą ir kėlė tikslą bendrai sutrumpinti ikiteisminių tyrimų terminus, taip pat ėmėsi aktyviai įgyvendinti Pranešėjų apsaugos įstatymą ir sėkmingai prisiėmė atsakomybę už šio proceso valdymą.

Pagal Konstituciją, generalinį prokurorą skiria ir atleidžia prezidentas Seimo pritarimu. Pagal Prokuratūros įstatymą, generalinio prokuroro kadencija yra penkeri metai ir jo įgaliojimai nutrūksta pasibaigus jų laikui.

E. Pašilio įgaliojimų laikas baigiasi antradienį, jį pakeis ir šias pareigas eis prokurorė Nida Grunskienė.

Nuo 2015-ųjų Generalinei prokuratūrai vadovavęs E. Pašilis kandidatavo į Europos Sąjungos Bendrojo teismo teisėjus, jį iš šešių kandidatų atrinko kadenciją baigusio teisingumo ministro Elvino Jankevičiaus komisija, tačiau prezidentas prieš mėnesį atmetė E. Pašilio kandidatūrą.

G. Nausėda tuomet pabrėžė, kad E. Pašilio kandidatūra netenkina keliamų reikalavimų pareigybei, jam abejonių sukėlė ir atrankos proceso skaidrumas.

Prieš tapdamas generaliniu prokuroru E. Pašilis vadovavo Ukmergės apylinkės teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Partinė mafija

Partinė mafija portretas
dėkoja savo ištikimam tarnui. Tik galėtų dar paskelbt kokios rentos, komensacijos ir t.t.bus išmokėtos šitam šmikiui

Zenius

Zenius portretas
Neduok dieve toki prokurora nesuprantama už ka jam dėkoja nausėda

tais ,,sovietiniais,laikais tokius kiseninius prokurorus

tais ,,sovietiniais,laikais tokius  kiseninius prokurorus portretas
Gariunu turguje spekuliantes ir taboro cigones suristus pokeliais po 10 stukiu ,,papigiai ,,pardavinejo.... na ,o siais laikais neuzilgo manau su Lansberklyniu zemakelniu Huntos zlugimu --jais bus uzkistos restouruotos Lukiskiu kalejimo kameros ....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių