G. Nausėda reikalauja paleisti režimo sulaikytą Baltarusijos opozicijos žurnalistą

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda reikalauja paleisti sekmadienį režimo sulaikytą Baltarusijos opozicijos žurnalistą Romaną Protasevičių, o tarptautinę bendruomenę – imtis veiksmų.

„Reikalauju, kad Baltarusijos režimas nedelsiant paleistų sulaikytą asmenį ir leistų jam, taip pat ir visiems kitiems lėktuvo keleiviams tęsti kelionę į Vilnių. Kreipiuosi į NATO ir ES sąjungininkus kviesdamas nedelsiant reaguoti į Baltarusijos režimo keliamą grėsmę tarptautinei civilinei aviacijai“, – feisbuke teigė G. Nausėda.

„Tarptautinė bendruomenė turi skubiai imtis veiksmų, kad panašūs incidentai nebegalėtų pasikartoti. Apie tai kalbesiu jau rytoj Briuselyje prasidėsiančioje Europos Vadovų Taryboje“, – sakė jis.

Minsko oro uoste sekmadienį nutūpdytas bendrovės „Ryanair“ lėktuvas, skridęs iš Atėnų į Vilnių. Jis buvo priartėjęs prie Lietuvos oro erdvės, tačiau buvo priverstas pasukti į Baltarusijos sostinę.

Lietuvos oro uostai pranešė, kad taip nutiko dėl konflikto tarp įgulos ir keleivių, tuo metu Baltarusija skelbia, kad lėktuvas tūpė Minske dėl pranešimo apie bombą.

Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja pareiškė, kad tai – režimo operacija, per kurią siekta sulaikyti opozicijos aktyvistą ir blogerį informacinio kanalo „Nexta“ įkūrėją ir vyriausią redaktorių R. Protasevičių.

S. Cichanouskajos patarėjas Franakas Viačiorka BNS teigė, kad Baltarusija lainerį privertė pakeisti kursą pakėlusi naikintuvus MiG-29.

Gabrielius Landsbergis: nerimą keliančios žinios

„Nerimą keliančios žinios apie priverstinį tarptautinio skrydžio iš Atėnų į Vilnių nutupdymą Minske. Su tarptautiniais partneriais dirbame, kad užtikrintume saugų visų keliavusiųjų grįžimą į Vilnių“, – sekmadienį savo feisbuko paskyroje rašo užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Linas Linkevičius: būtina reaguoti į šį incidentą nedelsiant

Buvęs užsienio reikalų ministras, ambasadorius ypatingiems pavedimams Linas Linkevičius savo „Twitter“ paskyroje teigė, kad būtina reaguoti į šį incidentą nedelsiant.

„Visa ši neapgalvota ir neteisėta Baltarusijos režimo specialiųjų tarnybų „operacija“ nusipelno stipraus atsako, o ne tik pasmerkimo. Negalima naudotis režimo nusikaltėlių kontroliuojama oro erdve“, – rašo jis.

Lietuvos premjerė pareikalavo paleisti sulaikytus keleivius

Lietuvos premjerė Ingrida Šimonytė sekmadienį pareikalavo, kad Baltarusija nedelsiant paleistų visus Minske sulaikytus keleivius ir įgulą.

„Visų keleivių ir įgulos saugumui buvo sukeltas pavojus. Reikalaujame nedelsiant lėktuvui ir jo keleiviams leisti išskristi į Vilnių“, – išplatintame pranešime sakė Vyriausybės vadovė.

Lietuvos atstovų teigimu, Minske nutupdytame lėktuve iš Atėnų į Vilnių skrido 171 keleivis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LIETUVOS PREZIDENTAS - BALTARUSIJOS TEISĖJAS?...

LIETUVOS PREZIDENTAS - BALTARUSIJOS TEISĖJAS?... portretas
Kokią teisę jis turi REIKALAUTI paleisti Baltarusijos NUSIKALTĖLĮ? Nausėda, tau pačiam ne juokinga?...

ano

ano portretas
tai gal paleisk paleckiuka kuri tavo /kiskis/ supakavo uz nuomone o gal tai uz senelio nuodemes bergkerstas anukui ? ir nereikia jeskoti kas vyksta kazkur kitur nes daug kas po politskraiste kad ir jav ivykiai kuriuos suzinome tik per you t o si /purviasklaida/ samoningai itakojama tu kurie gerai moka tai siandien tikroji tai internetas kuris atskleidzia tiesa ir sulyginus viska galima daryt logiskas isvadas be siu plepuciu ir gaideliu numones atsiribok nuo svetymu /kiemu/ kai savam pilna politsiuksliu/?;;;

>Kvaila ir nemokšiška

>Kvaila ir nemokšiška portretas
Kvaila ir nemokšiška,kai sulaikai neliečamuma turinti Bolivijos prezidento borta ir jame atlikus krata,nieko nerandi :) O čia, paukščiukas narvelyje. Tai kad del normaliu spec.tarnybu gal patiliesim?
VISI KOMENTARAI 49

Galerijos

Daugiau straipsnių