G. Nausėda sąskrydžio Ariogaloje dalyviams: galime gerbti jus kaip moralinį kompasą

Lietuviai buvo vežami į kitą pasaulio galą, kimšti į storasienius rūsius, tikintis, kad atšiauriose sąlygose kova už būvį ištrins tikrąsias žmogiškas vertybes, tarp jų ir tikėjimą laisve, tačiau šis planas nepavyko, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

„Priešas vežė Lietuvą į kitą pasaulio galą ar kimšo į storasienius rūsius, tikėdamasis, kad atšiauriose sąlygose kova už būvį ištrins tikrąsias žmogiškas vertybes, tarp jų ir tikėjimą Tėvynės laisve. Neištrynė“, – šeštadienį G. Nausėda pareiškė Raseinių rajone, Ariogaloje, kur  trisdešimtąjį kartą vyksta politinių kalinių, tremtinių ir laisvės kovų dalyvių sąskrydis „Su Lietuva širdy“.  

„Nors daugybę žmonių pavyko išplėšti iš Lietuvos, bet Lietuvos iš žmonių – ne. Su Lietuva širdy jie ištvėrė kasdienybės siaubus, o tie, kuriuos pakirto badas, kankinimai ar kulka, atgulė amžino poilsio – taip pat su Lietuva širdy“, – pridūrė šalies vadovas.

G. Nausėda tvirtino, kad savo ir Lietuvos vardu yra dėkingas politinių kalinių, tremtinių ir laisvės kovų dalyviams už tai, kad jie nuolat primena laisvės kainą ir vertę, kad laisvės idėją skiepija  jaunimui, ugdo patriotiškumą ir pilietiškumą, puoselėja istorinę atmintį.

Gitanas Nausėda/Justinos Lasauskaitės nuotr.

„Už tai, kad ir šiandien esate pirmose gretose, kai reikia ginti Lietuvą, Ačiū už tai, kad galime gerbti jus kaip Lietuvos moralinį kompasą, kuris neleidžia iškrypti iš Laisvės kelio“, –  tvirtino prezidentas.

Su Lietuva širdy jie ištvėrė kasdienybės siaubus, o tie, kuriuos pakirto badas, kankinimai ar kulka, atgulė amžino poilsio – taip pat su Lietuva širdy.

Jis pareiškė, kas naujausia grėsmė valstybei – atominis monstras, Astravo atominė elektrinė,  su kuriuo niekada nebus nustota kovoti. 

Sąskrydis Ariogaloje prasidėjo eitynėmis iš miesto stadiono į Dubysos slėnį, kur bus laikomos šv. Mišios. Vidurdienį buvo šventės atidarymas, jungtinio tremtinių choro koncertas.

Sąskrydžio metu Bus įrengta partizanų stovykla, joje vyks partizanų gyvenimo rekonstrukcija, demonstruojamos partizanų uniformos ir ginklai. Diskusijų palapinėje rengiamos diskusijos, paskaitos.

Sovietinės okupacijos metu iš Lietuvos ištremta daugiau kaip 130 tūkst. žmonių, taip pat tūkstančiai žuvo lageriuose. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kapsas

kapsas portretas
Kai to komposo dalimi tampa TSRS VSK STUKAČIUS, kuris visur malasi kaip šūdinas pantis, o tik vykdantis savo šefų iš Lubiankos nurodymą, kuo daugiau sukiršinti žmones ir tautas, kad rusai galėtų to pasėkoje įvesti savo ,,taikdarius".

as

as portretas
banditai ir nuskriaustieji ir uolus marksizmo leninizmo ideju skleidejas kazkaip nelabai derinasi nebutu buve banditu nebutu ir nuskriaustuju manau supratot minti ...... na ir dar tas marksizmo leninizmo ideju skleidejas visur kisa savo sikna juk net iskaitos galejai negaut jei budamas komjaunuoliu zenkliuko nesegejei tai va koncervatu ir koncervagiu stabas .....

ei !!!!!

ei !!!!! portretas
o kur buvo Lanszbergas istremtas i kokia Rusijos sriti gal i Kgb ?????
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių