G. Nausėda: šiandien kantrybė, pasiaukojimas ir vienybė reikalinga labiau nei bet kada

  • Teksto dydis:

Lietuvoje minint Valstybės atkūrimo dieną, prezidentas Gitanas Nausėda ragina išlikti vieningais ir semtis stiprybės iš tų, kurie prieš 103-ejus metus atkūrė valstybę.

„Šie metai mums daugeliu atžvilgių kitokie. Pandemija atnešė sunkių išbandymų ir skaudžių netekčių, užvėrė valstybių sienas ir uždarė kelius, neleido rengti masinių renginių ir paliko mus ištroškusius šilto betarpiško bendravimo. Tačiau aš tikiu, kad mes ištversime, kaip ištvėrė tie, kurie prieš 103 metus, nepaisydami nieko, iš kruvinų karų ir pavojingų epidemijų sumaišties iškėlė nepriklausomos valstybės idėją“, – trijų Baltijos valstybių vėliavų pakėlimo ceremonijoje kalbėjo prezidentas.

„Šiandien galime semtis stiprybės iš tų žmonių, kurie kūrė Lietuvą ir ją narsiai gynė, kurie skiepijo Tėvynės meilę savo vaikams ir taip sudarė sąlygas naujam – Kovo 11-osios – atgimimui“, – sakė jis.

G. Nausėda pabrėžė, kad nors šiuo metu taip pat nėra lengva, kaip ir nebuvo lengva prieš šimtmetį ir ragino žmones nepasiduoti nuovargiui, kai lengva susipriešinti.

„Atrodytų, paprasta, bet kartais taip sunkiai atrandama tiesa – pirmyn žengiame tiek, kiek siekia mūsų ryžtas veikti išvien. Ir šiandien, kai turime žengti svarbiausius žingsnius, ta kantrybė, pasiaukojimas ir vienybė mums reikalinga dar labiau nei bet kada anksčiau“, – sakė prezidentas.

1918 metų vasario 16 dieną Lietuvos Taryba Vilniuje paskelbė atkurianti nepriklausomą, demokratiniais pamatais sutvarkytą Lietuvos valstybę su sostine Vilniuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TO KLAUSIMAS

TO KLAUSIMAS portretas
O TU MATAU ŽIAURIAI PATENKINTAS.MATOMAI NAUDOJIESI DARBO ŽMONIŲ UŽDIRBTAIS PINIGAIS.PRIAUGĘS SUBINE PRIE SOFKOS DŽIŪGAUJI,KAIP ŽMONĖS LENKDAMI NUGARAS DIRBA,BET GRAŠIUS GAUNA,KAD ŠEI9MAS GALI VOS,VOS IŠLAIKYTI.TOKIŲ PARAZITŲ DABAR DAUG IR JŪS LAKOT SAVE PASAULIO BAMBOMIS,NES KYŠIAI,AFEROS,JUODI VOKELIAI SUKURIA GYVENIMĄ.PARAZITAI.

KLAUSIMAS

KLAUSIMAS portretas
IŠ KUR ATSIRADO TIEK NELAIMINGU IR NEPATENKINTŲ VALSTYBE? TIKRAI NE TIE,KAS GYVENO IR AUGO TARYBINIAIS METAIS.TAI GAL ČIA TIE PRIAUGĘ JAU LAISVOJE LIETUVOJE.,TOKIA TINGINIŲ GILDIJA,JIEMS TIK DUOK,UŽSIENYJE DIRBA PO 20 VAL,O ČIA NEGALI SUSIRASTI KELIŲ DARBŲ,JEI MAŽAI VIENO UŽDARBIO.ŽMONES,ČIA JŪSŲ ŠAKNYS,TĖVAI IR SENELIAI,KO JŪS NEPATENKINTI. PAKILKIT NUO SOFŲ IR PRIE DARBO.

Kaip paminklas

Kaip paminklas portretas
buvusioje Muravjovo aikštėje ...... apsnigtas bet imponuojantis
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių