G. Surplys atskleidė, kada įsigalios judėjimo apribojimai

Visuomenės informavimo grupės (VIG) vadovas Giedrius Surplys teigia, kad Vyriausybės siūlymas Velykų savaitgalį apriboti žmonių judėjimą į miestus bei miestelius įsigaliotų nuo penktadienio ir tęstųsi visas šventines dienas.

„Preliminariai sprendimas turėtų įsigalioti nuo penktadienio. Tai reiškia ketvirtadienį vidurnaktį ir galios visas velykines dienas. Detalės bus rytoj“, – sakė G. Surplys.

Pasak jo, į pagalbą bus pasitelkti pareigūnai bei savivaldybės.

„Dabar mes turime bendrą principą, kad žmonės turėtų susilaikyti nuo kelionių, ir bus pasitelkti pareigūnai, kurie tikrins įvažiavimus į miestus ir miestelius. Taip pat bus paprašyta savivaldybių, kad kai kuriuos kelius užtvertų, kad turėtume mažiau patikros punktų (...) Žmonės, kurie turi nekilnojamojo turto, tai jiems bus leidžiama ten vykti, kaip kaimo sodybos ir panašiai. Taip pat tokie atvejai kaip laidotuvės, sunkūs ligos atvejai ar būtinas vykimas į darbą“, – teigė jis.

ELTA primena, kad trečiadienį Vyriausybės posėdyje bus svarstoma, kaip šventinį Velykų savaitgalį bus ribojamas patekimas į miestus ir miestelius.

Kaip paskelbė ministras pirmininkas Saulius Skvernelis, tam, kad būtų užtikrintas kuo mažesnis judėjimas, COVID–19 komitete nutarta imtis papildomų priemonių. Šventinį savaitgalį bus ribojamas patekimas į visus šalies miestus ir miestelius. Tai užtikrins policijos pareigūnai, prireikus, jie pasitelks karius, šaulius, policijos rėmėjus, kitus talkininkus. Į pagalbą bus kviečiamos savivaldybės, bus prašoma techniškai apriboti visus nebūtinus įvažiavimus į miestus ir miestelius.

Išimtys bus taikomos tais atvejais, kai bus vykstama dėl artimųjų, giminaičių mirties, sunkios ligos ar nelaimės, taip pat kai vykstama dėl būtinojo darbo atlikimo ar dėl būtinosios medicinos pagalbos suteikimo. Draudimas negalios tiems, kurie vyks į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę, kurioje turi nekilnojamojo turto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hie

hie portretas
cia tik jums runkeliai draudimai,o pasaulio bastunams jokiu draudimu! juos istisai skraidina is yvairiu pakampiu i lt

To rr

To rr portretas
Skaityti reik išmokti, viskas parašyta, kad i darbus galima vykti.

rr

rr portretas
Tai kaip i darba man nuvaziuot? Penktadienis seip darbo diena dar jeigu ka.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių