G. Surplys: užsienio šalyse liko 180 į Lietuvą grįžti negalinčių piliečių

Šiuo metu užsienio šalyse yra likę 180 Lietuvos piliečių, negalinčių sugrįžti namo, trečiadienį pranešė Visuomenės informavimo grupės vadovas Giedrius Surplys.

„Iš viso į Lietuvos atstovybes buvo kreipęsi 6 275 Lietuvos piliečiai, pageidaujantys grįžti į Lietuvą, tai su valstybės pagalba arba savarankiškai jau grįžo 6 095. Reiškia, visiškai nedaug jau likę tų, kurie negalėjo grįžti“, – spaudos konferencijoje trečiadienio rytą sakė jis.

„Šiuo metu Lietuvos ambasados palaiko ryšį su 180 piliečių, iš jų vieni yra užstrigę artimesnėse šalyse, kiti – tolimesnėse. Taip kad tai tikrai nebėra tas didelis drastiškas skaičius“, – kalbėjo G. Surplys.

Trečiadienio naktį Vilniuje nusileido lėktuvas su 219 keleivių iš Londono. Pasak Vyriausybės atstovo, į šį lėktuvą įleisti tik tie asmenys, kurie sutiko laikytis saviizoliacijos reikalavimų.

„Užsienio reikalų ministerija neleido įlipti į lėktuvą nė vienam keleiviui, kuris nepasižadėjo laikytis griežtų saviizoliacijos reikalavimų grįžęs į Lietuvą. Visi jie grįžę buvo patikrinti, jiems paimti tepinėliai ir paleisti izoliuotis“, – teigė G. Surplys.

Šeštadienį laukiama dar vieno tokio skrydžio iš Londono.

Vis dėlto G. Surplys ragino užsienyje gyvenančius lietuvius, net ir praradus darbus, likti ten, kur dirbo ir neskubėti grįžti į Lietuvą.

„Baigsis karantinas, tada tikrai galėsite grįžti, susitikti su artimaisiais. Dabar mums svarbiausia užtikrinti, kad čia, Lietuvoje, kaip įmanoma mes tą virusą suvaldytume ir nebeįsileistume naujos bangos įvežtinių atvejų“, – sakė jis.

Siekiant sulėtinti koronaviruso plitimą, Lietuvoje kovo 16 dieną įvestas karantinas ir apribotas atvykimas bei išvykimas iš šalies.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ačiū Prezidentui ir Vyriausybei

Ačiū Prezidentui ir Vyriausybei portretas
Jūs labai mumis rūpinatės, patariat būti namuose, valgyti kruopas, atidėti vizitus pas gydytojus, po Lietuvą nekeliauti, sėdėti ir žiūrėti pro langą ir t. t. .Bet mes iš viso pasaulio vešime norinčius į Lietuvą užsakomaisiais lėktuvais, keltais , kelionę dalinai apmokėsim, atvykstančius pasitiksim, nemokamai nuvešim į viešbuti, niekam nekainuos gyvenimas ir maitinimas, padarysim testus nuo corono viruso nemokamai ir be eilės, gydysim nemokamai. Kadangi atvyksta 60 metų ir jaunesni, tai gydymas jums pirmiausiai, o 60 ir vyresniems sunkiau sergantiems neliks reikalingos įrangos ir galėsim "dvėsti" namuose, nes ligoninės užpildys jaunimas. Laukiame atvykstančių.

tegu lieka durniai

tegu lieka durniai portretas
tegu lieka durniai kur skrido nuo vasario mėnesio sakyta niekur neskriskit būkit namuose dabar parveš virusą ir platins

na

na portretas
kiek galima spec reisais vežti visus, kurie ignoravo perspėjimus nevykti iš šalies, arba spjovė į visus nustatytus sugrįžimo terminus
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių