Gaisrą Alytuje gesinantys ugniagesiai bus įvertinti: jie parodė išskirtines pastangas

Gaisrą padangų perdirbimo gamykloje Alytuje gesinančių ugniagesių darbas bus įvertintas, teigia ministro pirmininko atstovas Tomas Beržinskas.

„Akivaizdu, kad Alytuje dirbantys ugniagesiai demonstruoja išskirtines pastangas bei pasiaukojimą. Yra ir kitų žmonių, kurie tiesiogiai gaisro gesinime nedalyvauja, tačiau jų indėlis į bendrą rezultatą taip pat labai reikšmingas bei svarbus. Visi šie žmonės neliks nepastebėti ir neįvertinti“, – BNS teigė premjero atstovas.

„Detalių ar skaičių kol kas pateikti negaliu, visa tai paaiškės kiek vėliau. Bet kokiu atveju yra aiškus premjero nurodymas minėtus žmones įvertinti – ir tai bus padaryta“, – pridūrė jis.

Įvertinti ugniagesius įkuriant specialų fondą ir renkant aukas, kad būtų atsidėkota ugniagesiams už pastangas neutralizuojant gaisrą,  siūlo ir Alytaus verslininkai bei gyventojai.

Praėjus kelioms dienoms po gaisro pradžios, sekmadienį, premjeras Saulius Skvernelis ragino visas susijusias institucijas ir toliau užtikrinti, kad ugniagesiams ir kitiems su gaisru kovojantiems ar jo padarinius šalinantiems žmonėms būtų suteikta visa reikiama įranga ir užtikrintos saugios darbo sąlygos.

Gaisras padangų perdirbimo gamykloje Alytuje kilo trečiadienio naktį. Penktadienį gaisras lokalizuotas, tačiau ugniagesiai įvykio vietoje dirba ir toliau, nes padangos gaisravietėje dar smilksta.

Nuo gaisro pradžios trečiadienį liepsnas malšina kelios dešimtys ugniagesių iš Alytaus, aplinkinių savivaldybių, taip pat ir iš kitų Lietuvos vietų, jie nuolat keičiasi pamainomis.

Dėl gaisro sukeliamos taršos Alytuje pirmadienį koreguotas ugdymo procesas, uždrausta dirbti Pramonės rajone esančioms įmonėms, taip pat uždrausta lauko prekyba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių