Gaižiūnuose surengtos snaiperių varžybos

Gaižiūnų poligono šaudykloje Lietuvos kariuomenės padalinių kariai ir kitų vidaus tarnybų pareigūnai susirungė snaiperių varžybose.

Tradicinėse varžybose geriausi vidaus tarnybų snaiperiai taiklumą išmėgino keturiose rungtyse: „Drakono akis“, „Savas – svetimas“, „Pataikyk pirmuoju šūviu“ ir „Gynyba“. Šauliai šaudė 100–660 m atstumu. Laikas buvo griežtai ribojamas.

„Užduotys yra svarbios ir jos reikalauja tikslumo. Pirmi du pratimai skirti precizikai – itin tiksliem šūviams atlikti, atstumas nėra įspūdingas – 100, 150 metrų, bet taikiniai yra labai maži, praktiškai plika akim nematomi. O kiti pratimai šiek tiek su balistika susiję“, – aiškina taikliųjų šaulių ir snaiperių ekspertas viršila Ernestas Kuckailis.

Varžybose dalyvavo 31 snaiperis iš skirtingų vidaus tarnybų, sulaukta svečių ir iš Estijos. Skirtingą patirtį turintys šauliai noriai ja dalijasi su kolegomis.

Ekpertai sako, kad tradiciškai snaiperių varžybose geriausiai pasirodo „Aro“ pareigūnai ir kariai. Tokios varžybos organizuojamos penktą kartą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių