Galimybė susitrumpinti izoliacijos trukmę – nuo pirmadienio

Nors sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga žadėjo, kad susitrumpinti izoliacijos trukmę bus galima nuo antradienio, tą numatantys teisės akto pakeitimai įsigaliojo pirmadienį.

„Turi įsigalioti rugsėjo 15 dieną, rytoj“, – pirmadienį spaudos konferencijoje sakė ministras.

Vis dėlto, kad pokyčiai jau įsigalioję, BNS patvirtino ir Sveikatos apsaugos ministerija.

Tai reiškia, kad nuo šiol aštuonias dienas saviizoliacijoje praleidę asmenys turi galimybę mobiliajame punkte atlikti molekulinį (PGR) tyrimą dėl koronaviruso ir, jei jo atsakymas neigiamas, susitrumpinti izoliacijos trukmę iki 10 dienų vietoje 14.

Trumpinama, nes yra asmenų, kurie atvykę ar parvykę turi poreikį anksčiau išeiti į darbą.

„Dėl ko tai buvo pasiūlyta – medikų ekspertų grupėje buvo analizuota praktika ir duomenys, kada labiausiai tikėtina, jog galima nustatyti užsikrėtimo faktą, ir ne atsitiktinai atsirado tos aštuonios dienos, nes pikas, kada daugiausiai tikimybės nustatyti susirgimą yra septinta–devinta dienos, todėl ir pasirinktas toks terminas“, – aiškino ministras.

„Trumpinama, nes yra asmenų, kurie atvykę ar parvykę turi poreikį anksčiau išeiti į darbą“ , – pridūrė jis.

Anot ministro, testai tokiems žmonėms bus atliekami nemokamai. Jis taip pat pabrėžė, kad tai yra „ne prievolė, o galimybė“.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro pirmadienio duomenimis, izoliacijoje yra daugiau nei 8 tūkst. žmonių, tačiau į šį skaičių įtraukiami ir sergantieji, kurių šiuo metu yra 1215.


Šiame straipsnyje: koronavirusassaviizoliacijatrumpinama saviizoliacijaCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Mažinkit , mažinkit apribojimus , o užkratas didėja geometrine progresija , AR IR ČIA NEBUS NAGUS PRIKIŠĘ PAPIRKINĖTOJAI , KAS GALĖTŲ TAI PANEIGTI .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių