Susitarti dėl etatinio mokytojų apmokėjimo kol kas nepavyksta

Dėl pakoreguoto etatinio mokytojų apmokėjimo modelio galutinio sprendimo kol kas pasiekti nepavyko, teigė Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos vadovas Andrius Navickas po ketvirtadienį vykusio darbo grupės posėdžio.

„Daug diskusijų, daug nuomonių, bet jokių sprendimų dar nepasiekta. Nebuvo nei galutinio balsavimo, nei kažkokio sprendimo“, – BNS ketvirtadienį po posėdžio sakė A. Navickas.

Pasak jo, darbo grupėje nebuvo sutartas ir kito posėdžio laikas.

„Toks darbo grupės darbo tvarkos organizavimas mūsų taip pat netekinta. Pati grupė spalį ar lapkritį sudaryta, bet posėdžiai nevyko kurį laiką“, – teigė profsąjungos vadovas.

Anot švietimo, mokslo ir sporto viceministrės Jolantos Urbanovič, darbo grupės veikla turėtų būti pratęsta, tačiau tikslus kito posėdžio laikas dar nėra aiškus.

„Nuo ministro priklausys, kada bus pasirašytas įsakymas dėl darbo grupės darbo pratęsimo. Mes norėtume po poros savaičių vėl išbandyti“, – sakė J. Urbanovič.

Ministerijos teigimu, radus sutarimą su mokytojais, pakoreguotas mokytojų etatinio apmokėjimo modelis turėtų įsigalioti nuo 2021-ųjų rugsėjo, tačiau prieš tai jį ketinama išbandyti keliose mokyklose.

„Pasistengsime, kad tą modelį išbandytume keliose mokyklose, kad išaiškintume, kas gerai, kas blogai. Neskubėsime, kad tai būtų ir išdiskutuota, ir išbandyta, kad mokyklos turėtų laiko pasiruošti“, – teigė viceministrė.

Pasistengsime, kad tą modelį išbandytume keliose mokyklose, kad išaiškintume, kas gerai, kas blogai.

„Būtų idealu, kad mes (kelioms mokykloms – BNS) pateiktume nuo šių metų rugsėjo pirmos dienos. Jei reikės papildomų finansų – gal nuo sausio pirmos dienos, bet logiškiau nuo rugsėjo“, – pridūrė ji.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje ketvirtadienį buvo svarstomi profsąjungų ir asociacijų pasiūlymai dėl mokytojų etatinio apmokėjimo, kad jis būtų sklandžiai taikomas praktikoje.

A. Navicko teigimu, profesinė sąjunga iš esmės nepritaria principams, kai už tą patį darbą mokyklų vadovai pedagogams gali sudaryti skirtingą etatą, tiesiogiai lemiantį ir darbo užmokestį. Siekiama keisti ir skaidrinti šią sistemą, aiškiai nustatant apmokėjimo kriterijus ir paliekant mažesnę sprendimo laisvę įstaigų vadovams.

Anot profsąjungos vadovo, jei sutarimas nebus pasiektas, svarstoma vėl streikuoti.

„Tikrai svarstom jau ir tą galimybę“, – sakė profsąjungos vadovas.

Tai – antras šios darbo grupės posėdis. Pirmasis vyko pernai gruodžio pradžioje.

Mokytojų etatinis darbo užmokesčio modelis dviem etapais buvo pradėtas įvesti nuo 2018 metų rugsėjo.

Iš esmės peržiūrėti etatinio apmokėjimo modelį reikalavo 2018 metų gale masinį mokytojų streiką šalyje organizavusi A. Navicko vadovaujama Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A

A portretas
Cia mokytojai yra koncervatoriu arkliukas suoliuojant i kitus rinkimus ir tiek,jaigu toki geri kodel nekelia klausimo del policininku ar ugnegiasiu atlyginimo.

Gabrieliaus pasiuntini ar ducheli

Gabrieliaus pasiuntini ar ducheli  portretas
Navicke nesupranti kad nera pinigu,ar tu asile visa laika sededamas valdikoj kedej bent kada suprasi is kur pinigai radasi,patarimas eik verslan pamatysi kiek pinigo bus,nes mesi ir mokytojavima sudo malima ir nieko neveikima.

G E D A G E D A

G E D A G E D A  portretas
Ne pakelti, bet sumazinti jiems atlyginimus reikia. KOKIA ju darbo kokybe, toks turi buti ir atlyginimas: vaikai nemokaS K A IT Y T I, nemoka M A T E M A T I K O S ..... Ir tai ES mastu.Kokia G E D A musu Valstybei. O kas is TOKIO mokslo M O K I N I A M S???????????????? Ir dar jiems reikia didesniu atlyginimu?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių