Pereiti į pagrindinį turinį

Garsus vardas - priedanga sukčiauti

2011-08-12 15:22
Garsus vardas - priedanga sukčiauti
Garsus vardas - priedanga sukčiauti / Redo Vilimo (BFL) nuotr.

Buvęs grupės "Neo" narys, šviesaus atminimo dainininko Alvydo Lukoševičiaus-Obuolio sūnus Tadas įtariamas pasisavinęs per 0,5 mln. litų. Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Tadas Lukoševičius pastaraisiais metais vertėsi menininkui neįprasta veikla. Iš draugų ar net menkai pažįstamų žmonių jis skolinosi pinigus ir jų negrąžino. T.Lukoševičiaus veiksmus jau tiria pareigūnai, o kreditoriai, jam atidavę šimtatūkstantines pinigų sumas, neslepia apmaudo, kaip galėję būti tokie patiklūs. Bendrovės "Ekskomisarų biuras", be kita ko, besiverčiančios ir skolų išieškojimu, prezidentas Alius Sadeckas šią istoriją pavadino tradicine, rašo "Lietuvos žinios".

LŽ kalbinti specialistai stebėjosi, kad žmonės per beveik du dešimtmečius vis dar susigundo skolinti pinigus už procentus be garantijų.

Beje, T.Lukoševičiaus istorija mažai kuo skiriasi ir nuo garsiausio krašte atvejo - "Sekundės" banko žlugimo. Skirtingi tik aferų mastai.

T.Lukoševičius Kauno grupės "Neo" narys buvo maždaug penkerius metus. Scenoje kartu su trimis draugais dainavusį vaikiną, regis, lydėjo sėkmė, jo veidas ir vardas, kaip populiarios grupės nario, tapo pažįstamas daugeliui žmonių.

"Tai mus ir suklaidino. Tadas atrodė iniciatyvus, mokantis bendrauti, atviras ir nuoširdus", - sakė kaunietis verslininkas G.A. (vardas ir pavardė redakcijai žinomi - red.). Jis, kaip ir kiti su

T.Lukoševičiumi finansinių sąskaitų turintys asmenys, nepanoro būti įvardytas dėl to, kad pakliuvo į nesąžiningo jaunuolio paspęstas pinkles.

LŽ duomenimis, T.Lukoševičiaus skolos siekia 0,5 mln. litų, tačiau dar ne visi kreditoriai dėl buvusios įžymybės veiksmų kreipėsi į pareigūnus. Kai kurie apgauti žmonės, savų pinigų neatgavę dvejus trejus metus, skolą "nurašė" kaip beviltišką.

Prieš metus Kauno miesto apylinkės prokuratūroje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl apgaulės būdu įgyto didelės vertės svetimo turto.

LŽ duomenimis, T.Lukoševičius neneigia skolinęsis pinigus ir žada juos grąžinti. Jis tvirtina negalįs to padaryti laiku dėl krizės. Skolų grąžinimo terminus praleidęs daugybę kartų ir prispaustas kreditorių jaunuolis pasirašo vis naujus dokumentus. Tačiau įsipareigojimų vykdyti neskuba.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų