Gatvės rekonstrukcija gyventojus veda iš kantrybės: tai – pinigų švaistymas

  • Teksto dydis:

Lietuviai taip jau įpratę matyti, kad pirmiausiai sutvarko ir išasfaltuoja gatvę, paskui veda dujas ir vėl asfaltuoja. Po to keičia vamzdžius – ir vėl viskas iš naujo. Tad Šiaulių rajone esančio Gegužių kaimo gyventojai baiminasi, kad ir pas juos bus taip pat, praneša LNK žinios.

„2021-ieji metai ir, žinokite, daug kas dar turi lauko tualeto būdelių – jūs įsivaizduokite... Ką tai reiškia? Dabar pinigus meta, atrodo, viską daro, bet iki galo nepadaro. Čia yra pinigų metimas. Padarys asfaltą – gerai, bet kur mes dėsime nuotekas?“ – stebėjosi LNK žurnalistų kalbinta moteris.

Gatvė tvarkoma už Kelių direkcijos ir Europos Sąjungos pinigus. Vandentiekio ir nuotekų vamzdžiai bus tiesiami vėliau.

„Pagal gatvės rekonstravimo projektą yra įrengiamas lietaus nuvedimo kolektorius, gatvės konstrukcija, asfalto danga, o komunikacijos su šituo projektu yra nerengiamos, nes komunikacijos bus rengiamos tada, kai bus patvirtintas geriamojo vandens ir nuotekų šalinimo infrastruktūros planas“, – aiškino Šiaulių rajono savivaldybės Turto valdymo skyriaus pavaduotojas Alvydas Žirgulis.

Paklojo lietaus nuotekų tinklus, daro drenažą, kas gatvę, pils smėlį, skaldą, o po gatve nuotekų ir nebus. Tai kyla klausimas – kam daryti pusę darbo, mesti lėšas ir paskui dejuoti, kad kažko mes laiku nepadarėme.

Gyventojams toks darbų nesuderinamumas atrodo mažų mažiausiai keistas, o gal net – nusikalstamas. 

„Paklojo lietaus nuotekų tinklus, daro drenažą, kas gatvę, pils smėlį, skaldą, o po gatve nuotekų ir nebus. Tai kyla klausimas – kam daryti pusę darbo, mesti lėšas ir paskui dejuoti, kad kažko mes laiku nepadarėme“, – piktinosi gyventojas.

„Visą laiką yra tokie dalykai – padaro, paskui griauna po kurio laiko ir vėl daro. Tai čia, manau, pinigų švaistymas ir nenoras, kad žmonės turėtų tokį patogumą“, – įsitikinusi gyventoja.

Savivaldybė tvirtina, kad tiesiant vamzdžius, asfalto ardyti tikrai nereikės. Be to, ir pinigų vandentiekio ir nuotekų vamzdžiams kol kas nėra.

„Atsiras ir prioritetai, eilės, ir tada eilės tvarka bus rengiamos nuotekos, o rengiant nuotekas, gatvės danga nebus ardoma, nes tarpas tarp sklypų yra apie 20 metrų ir tikrai niekas neleis asfalto dangos ardyti“, – tikino Šiaulių rajono savivaldybės Turto valdymo skyriaus pavaduotojas.

„Na, tiesiog juokinga ir kartu graudu, ir mes negalime nieko padaryti...“ – plūdo gyventoja.

Daugiau – vaizdo įraše:

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žmonės

Žmonės portretas
Tai valdžios korumpuotumo ir neatsakingumo pavyzdys. Reikia skubiai išplauti pinigus, nes nežinia, kiek bus valdžioje. O po jų, nors ir tvanas. Kada patvirtins kitą planą, bus jau kita valdžia, kuri plaus kitus pinigus - tada viską ardys, griaus ir klos vandentiekio ir kanalizacijos vamzdžius. Tada vėl asfaltuos, vėl pinigų plovimas. Tai nesibaigiantis procesas. Ko gi eiti valdžion. - tik tokius cirkus krėsti ir veržiasi į valdžią. Jei tai būtų privatūs pinigai, tokių kvailysčių niekas nedarytų. O dabar - pinigai tai valstybės ar ES skirti, galima juos švaistyyi
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių