Geležinkelių muziejus Šiauliuose policijai perdavė šaudmenų ir sprogmenų

Trečiadienį Šiauliuose esantis Geležinkelių muziejus policijai perdavė šaudmenų ir sprogmenų, jie išvežti sunaikinti.

Kaip skelbia Šiaulių apskrities policija, Dubijos gatvėje esančiame muziejuje apsilankęs Viešosios tvarkos tarnybos licencijavimo skyriaus pareigūnas muziejaus ekspozicijoje ir pagalbinėse patalpose rado vienuolika artilerinių sviedinių tūtų, vieną artilerinį sviedinį, tris signalinių raketų korpusus, vieną prieštankinės minos sprogdiklį, tris minos korpusus, dvi minų sparnuotes, vieną tankinės granatos F-1 korpusą, įvairaus kalibro šovinių tūtelių.

Taip pat rasta dešimt šaunamųjų ginklų dalių bei dvi šaunamojo ginklo dalys – durklai.

Kaip sakė „Lietuvos geležinkelių“, kuriems priklauso šis muziejus, atstovas Tomas Digaitis, į policiją dėl sprogmenų kreipėsi pats muziejus – tai susiję su įstatymų pakeitimais dėl ekspozicijose esančių ginklų.

„Mes įvertinome, kad turime tokių eksponatų, bet jie mums kaip geležinkelių muziejui jokios didelės vertės nekuria, todėl nusprendėme tiesiog perduoti juos policijai ir „Arui“, – sakė jis.

Sprogmenis ir jų dalis sunaikinti išsivežė antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai.

2019 metais Lietuvoje priimta Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymo pataisa numato, kad net tie ginklai, kurie pripažinti visiškai netinkami šaudyti, turi būti įregistruoti, ir tai reikia padaryti iki šių metų rugsėjo mėnesio.

Muziejai šią tvarką kritikuoja, teigdami, jog reikalaujami dokumentai tampa papildoma finansine našta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių