Generalinė prokuratūra pradėjo Europos deleguotųjų prokurorų atranką

Generalinė prokuratūra šią savaitę paskelbė pradėjusi atranką į keturias Europos deleguotųjų prokurorų pozicijas.

Europos deleguotuosius prokurorus penkerių metų kadencijai skiria Europos prokuratūros kolegija. Vėliau ši kadencija gali būti pratęsta.

Lietuvoje dirbsiantys prokurorai bus įdarbinti Europos prokuratūroje specialiaisiais patarėjais, Lietuvoje turės nacionalinio prokuroro statusą ir veiks Europos prokuratūros vardu. Ikiteisminio tyrimo, baudžiamojo persekiojimo ir bylų perdavimo teismui srityse jie turės tokius pačius įgaliojimus, kaip ir nacionaliniai prokurorai.

Lietuvos kandidatus į šią poziciją Europos vyriausiajai prokurorei pateiks generalinis prokuroras Evaldas Pašilis – jie turi turėti mažiausiai penkerių metų darbo prokuratūroje stažą, pakankamai gerai mokėti kitą oficialią Europos Sąjungos kalbą – anglų, prancūzų ar vokiečių, dėl jų nepriklausomumo negali būti abejonių.

Į pareigas norinčių pretenduoti kandidatų paraiškų bus laukiama iki spalio 9 dienos.

Susitarimą dėl Europos prokuratūros bendrijos narės pasiekė 2017 metais, liepos mėnesį į ją pirmajai trejų metų kadencijai buvo paskirti 22 prokurorai. Lietuvai šiose pareigose atstovaus Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento vyriausiasis prokuroras Tomas Krušna.

„Europos prokuratūra yra nauja institucija, skirta kovai su sukčiavimu ir korupcija Europos Sąjungos paramos srityje bei kitomis nusikalstamomis veikomis. Šiuo metu sukčiavimo ar korupcijos nusikaltimų baudžiamąjį tyrimą gali atlikti tik nacionalinės institucijos“, – tuomet teigė Generalinė prokuratūra.

Europos prokuratūros būstinė yra steigiama Liuksemburge, planuojama, kad veiklą ji pradės šių metų pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nauja ,,Koza Nostra,,

nauja ,,Koza Nostra,, portretas
renka gaujos narius....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių