Pereiti į pagrindinį turinį

Generolas: Lietuvos kariuomenė įgijo unikalios patirties Afganistano Goro provincijoje

2013-08-27 08:16
BNS inf.
Vilmantas Tamošaitis
Vilmantas Tamošaitis / Š. Mažeikos/BFL nuotr.

Per aštuonerius metus trukusią misiją Afganistano Goro provincijoje Lietuvos kariuomenė įgijo unikalios patirties, kuri ateityje gali praversti vykdant bet kokias užduotis, antradienį sakė Lietuvos kariuomenės Jungtinio štabo viršininkas brigados generolas Vilmantas Tamošaitis.

"Ši misija buvo unikali galimybė kariuomenei patikrinti savo pasirengimą - ir patikrinti ne poligonuose, mokymo centruose, kur už klaidas rašomi neigiami įvertinimai, o patikrinti realioje misijoje, kur klaidų kaina yra visiškai kita", - žurnalistams sakė generolas.

Pasak V.Tamošaičio, misijoje nuo 2005 metų dalyvavo apie 2500 Lietuvos karių iš visų pėstininkų batalionų ir keturių savanorių rinktinių. Paskutinės provincijos atkūrimo grupės kariai iš provincijos sostinės Čagčarano turėtų išvykti šią savaitę ir per Kabulą grįžti į Lietuvą iki rugsėjo vidurio.

Generolo teigimu, misija leido Lietuvos kariuomenei patikrinti savo ginkluotę, įrangą, techniką, įgyta logistinės patirties, o lietuvių įkurta ir nuolat tobulinta bazė, kuri perduota Afganistano armijai, dabar atitinka visus saugumo reikalavimus.

Anot Jungtinio štabo viršininko, misijos metu gauta naudinga patirtis bendraujant su tarptautinės koalicijos partneriais.

"Misijos rajone provincijos atkūrimo grupėje buvome su septyniais partneriais, plius kartu su provincijos atkūrimo grupe dar buvo septynios valstybės, kurios vykdė Europos Sąjungos (ES) policijos misiją. Tai, kad mes sugebėjome vykdyti karines užduotis operacijų rajone, rodo, kad mes galėtume su jais veikti bet kur, įskaitant Lietuvą, jeigu to reikėtų", - sakė generolas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų