„Gerumo žvaigždės“ – Vilniaus miesto, Jonavos ir Raseinių rajonų merams

  • Teksto dydis:

Penktadienį Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) įteikė „Gerumo žvaigždes“ savivaldybių merams ir nevyriausybinių organizacijų atstovams, padėjusiems spręsti šalyje kilusią migrantų krizę.

Už aktyvią pagalbą, Pabėgėlių priėmimo centro plėtrą ir ilgametę sėkmingos migrantų priėmimo ir integracijos savivaldybėje patirtį „Gerumo žvaigždė“ įteikta Jonavos rajono merui Mindaugui Sinkevičiui.

Už afganistaniečių, talkinusių Lietuvos kariams Afganistane, ir jų šeimų priėmimą, laikinų namų suteikimą apdovanotas Raseinių rajono meras Andrius Bautronis.

Vilniaus miesto merui Remigijui Šimašiui „Gerumo žvaigždė“ skirta už geranoriškumą ir skubią pagalbą pasirūpinant pažeidžiamais migrantais, steigiant naują Pabėgėlių priėmimo centro padalinį pažeidžiamiesiems asmenims, pranešė SADM.

Kilę iššūkiai dar kartą patikrino ir patvirtino, kad šaliai sudėtingu metu mokame susivienyti.

Penktadienį už pagalbą sprendžiant su migrantais susijusius klausimus taip pat apdovanotos Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos generalinė sekretorė Kristina Meidė ir Lietuvos Caritas generalinė sekretorė Deimantė Bukeikaitė.

Už indėlį valdant migrantų krizę padėkos įteiktos Maltos ordino pagalbos tarnybai, visuomeninei organizacijai „Gelbėkit vaikus“ ir „Maisto bankui“. 

„Kilę iššūkiai dar kartą patikrino ir patvirtino, kad šaliai sudėtingu metu mokame susivienyti ir kartu su partneriais – nevyriausybinėmis organizacijomis, savivalda ir verslu – galime greitai rasti reikiamus sprendimus“, – sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Šiemet į Lietuvą neteisėtai pateko daugiau nei 4,2 tūkst. migrantų.

Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl išaugusios neteisėtos migracijos pasienyje su Baltarusija paskelbta nepaprastoji padėtis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių