Gimnazijos valgykloje pietūs sklandžiai nepraėjo: mokinė teigia košėje radusi kirmėlę

Penktadienį mokinių pietūs Radviliškio Lizdeikos gimnazijos valgykloje nepraėjo sklandžiai. Viena mokinė teigia košėje radusi kirmėlę.

Anot liudininkų, mokinė patyrė šoką.

Apetitą gadinanti nuotrauka jau pradėjo plisti internete, o gimnazijos direktorė Ina Bajarauskaitė pripažino žinanti apie šį nemalonų atvejį. 

Anot gimnazijos vadovės, šiandien, apie 10.40 val., kirmėlę rado II gimnazijos klasės mokinė. 

„Mergaitė teigė radusi kirmėlę košėje ir parašė apie tai pranešimą“, – portalui pasakojo direktorė I. Bajarauskaitė. 

Paklausta, kaip vertina šį atvejį, gimnazijos direktorė nevyniojo žodžių į vatą: „Baisu. Tragedija. Neapsižiūrėjimas. Aplaidumas. Neatsakingumas. Pareikalavome, kad visa košė iškart būtų išimta iš apyvartos. Ji nuo to momento buvo išimta ir nebuvo vartojama.“

Baisu. Tragedija. Neapsižiūrėjimas. Aplaidumas. Neatsakingumas.

Gimnazijos vadovė teigė, kad dėl šio incidento buvo kreiptasi į Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą. 

Pašnekovė sakė, kad mokinius maitina įmonė „Bruneros“. „Mergaitei, parodžius nuotrauką, nuėjau į valgyklą ir paprašiau parodyti indą, kuriame buvo paruošta košė. Jį apžiūrėjome ir daugiau kirmėlių ten nebuvo“, – teigė I. Bajarauskaitė.

Gimnazijos vadovė teigė, kad tai pirmas toks atvejis ugdymo įstaigoje.

Tiekėją įspėjo

Įmonės „Bruneros“ atstovai teigė apie šį atvejį žinantys. „Esame labai susirūpinę dėl situacijos, su kuria teko susidurti gimnazistei, Lizdeikos gimnazijoje. Užtikriname, kad nedelsdami ėmėmės visų priemonių šiai situacijai ištirti bei aplinkybėms išsiaiškinti. Birios kruopų košės gamybai buvo naudojamos tiekėjo „Širmulis“ tiekiamos miežinės kruopos. Šios kruopos nedelsiant, mokyklos atstovų akivaizdoje, buvo išimtos iš gamybos, tiekėjas įspėtas. Ne planine tvarka dezinfekuotos žaliavų sandėliavimo lentynos. Virtuvės darbuotojos pakartotinai supažindintos su maisto saugos ir geros higienos praktikos taisyklėmis“, – teigė Všį „Bruneros“ Marketingo skyriaus vadovė Silva Petrikauskienė.

Ji patikino, kad nuolat atliekami prevenciniai patikrinimai visose įmonės aptarnaujamuose objektuose. „Kontroliuojame maisto saugos ir higienos reikalavimų laikymąsi bendrovėje bei tikriname tiekėjų atvežamus produktus. Atrinkdami tiekėjus vykdome griežtą jų atranką, kurios metu analizuojame maisto produktų sudėtį, skonines savybes, maistinę – energinę vertę, gamybos būdą, gaminių pakuotes bei pristatymo formą ir kt. Kokybiško maisto, atitinkančio keliamus reikalavimus, tiekimas yra įmonės prioritetas. Įmonės vidaus auditoriai vykdo tyrimą. Dedame visas pastangas, kad tikslios įvykio priežastys būtų kuo greičiau išaiškintos ir išsamiai ištirtos“, – sakė S. Petrikauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KIRMELĖ

KIRMELĖ  portretas
Tik viena? Šiaip tai aš po vieną nešliaužioju. NA jeigu tai būtų kavinė tai kaip ir aišku. Neturi žmogus pinigų..... O čia ??? Turėtų būti atliktas tyrimas. Mane stebina kirmėlės dydis. Pirma - jeigu kruopas okupuoja kirmėlės tai jos būna su voratinkliais antra jų būtų ne viena ir ne dvi. Trečia greičiausiai tai pokštas ("*") Tiesa kraupiai žiaurus. Klausimas ką reik padaryti kad to nusipelnyti??????

junkit

junkit portretas
...tą miestuką prie Kauno, tai košėj krabai atsipūtę gulės...

Eglė

Eglė portretas
Jei būtų virtos kruopos su kirminiukais, kirminas būtų išviręs, jo nepamatytum.Miežinės kruopos verda ilgai.Kažkas įmetė tą kirmėliuką į košę. Gal po pietų koks kontrolinis turėjo būti:):)
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių