Gimtadienį švenčiantis V. Landsbergis: žinau, ką dariau, kuo buvau, kuo esu

  • Teksto dydis:

Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkui, profesoriui Vytautui Landsbergiui šiandien sukako 89 metai.

LNK žinių tarnybos kalbintas profesorius papasakojo apie savo gimimo dieną bei sveikinimus, kurių sulaukė iš šalies žinomų žmonių.

„Tai – maloni diena, jei jos nelydi kokie prakeikimai, grasinimai. Kvietimai kelt revoliuciją, nugriauti valdžią, išvaikyti Seimą, taigi, pažiūrėkite, kas aplinkui darosi. Šiandien buvo labai malonus prezidento Valdo Adamkaus skambutis, vakar buvo, galbūt, toks retas susitikimas su visa šeima.

Daug kartų, mano vaikai, jų vaikai, anūkai, proanūkiai. Ir, būtent, nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje. Kažkas iš vaikų sugalvojo, kad aš galiu papasakoti. Todėl pasakojau apie Mikalojų Konstantiną Čiurlionį ir apie žmogų, koks jis gali būti bei kaip tai reiškiasi, kalba per šį menininką. Pats Čiurlionis yra pranešimas. Žinutė žmonėms, į kurią verta įsiklausyti“, – apie gimtadienio šventę pasakojo profesorius.

„Nematau, kad tai būtų kažkokia reikšminga diena, ką nors nuveikti, reikia, jog ji kaip nors praeitų. Ir galėčiau vėl daryti, tai ką man reikia daryti, ką aš dar noriu padaryti. Gimtadienis yra tam tikras trukdis. Mano toks nusistatymas, kad niekada nereikia nusivilti. Nusivilti gyvenimu, nusivilti savo artimaisiais žmonėmis, savo tauta. Nors kartais ir palinguoji galvą, kodėl tie žmonės tokie, kodėl negalėtų būti šiek tiek geresni. 

Buvo premjerė atvažiavusi, pasveikino ir labai gražiai pasikalbėjome. Deja, labai užimtas žmogus, todėl turėjo labai greitai išeiti“, – dėstė jis.

„Aš į nieką nepretenduoju, jeigu Valstybei nereikia to dar papildomai pasakyti, kas yra pasakyta Konstitucijoje, kad buvo toks aukščiausias Valstybės pareigūnas, o ką dar prie to reikia sakyti. Yra filosofų, kurie išvedžioja, tegul išvedžioja, jei jiems tai aktualu. Aš žinau, ką aš dariau, kuo buvau, kuo esu, dar kol esu“, – paklaustas apie amžiną Valstybės vadovo klausimą atsakė V. Landsbergis.

Išleistas iš ligoninės, kaip teigia pats profesorius, pagal galimybes jaučiasi gerai.

Plačiau reportaže:

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kapsas

kapsas portretas
Senis visa gerkle bliauna ,,man didžiausia laimė, ir didžiausia man garbė kai aš vienas džiauksiuos o šimtai liūdės.......,,.

žinau, ką dariau, kuo buvau, kuo esu

žinau, ką dariau, kuo buvau, kuo esu   portretas
dariai gera tik sau,sinataro renta,zemes sklypas,o esi didybes manijos apsestas niekas DIEVAS tau teisejas.

visi,

visi, portretas
kas masto žino kuo buvai...
VISI KOMENTARAI 59

Galerijos

Daugiau straipsnių