Pereiti į pagrindinį turinį

G.Kazlausko skyrimas neduoda ramybės V.Mazuroniui

2009-02-09 19:09
G.Kazlausko skyrimas neduoda ramybės V.Mazuroniui
G.Kazlausko skyrimas neduoda ramybės V.Mazuroniui / Roko Medonio nuotr. V.Mazuronis

Parlamentaras, partijos „Tvarka ir teisingumas“ narys Valentinas Mazuronis kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) prašydamas ištirti, ar į aplinkos ministrus teikdamas Gedimino Kazlausko kandidatūrą, Seimo Pirmininkas Arūnas Valinskas nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų.

„Būtent A.Valinskas Premjerui pateikė G.Kazlausko, su kuriuo susijusios įmonės finansiškai rėmė prisikėlimo partiją, kandidatūrą. Situacija, kai Seimo Pirmininkas, realizuodamas savo kaip politinės partijos pirmininko privatų interesą, teikia kandidatą, su kuriuo susijusios įmonės finansiškai rėmė jo politinę partiją, galimai yra įstatymo pažeidimas ir duotos Seimo nario priesaikos sulaužymas“, - pranešime spaudai cituojamas V. Mazuronis.

Žiniasklaidos teigimu, aštuonios su „Merko statyba“ susijusios įmonės Tautos prisikėlimo partijai per Seimo rinkimus skyrė po maksimalią 39 tūkst. litų sumą, net jei pačios dirbo nuostolingai.

Pernai gruodžio 3 d. atsakydamas į žurnalistų klausimus kandidatas į aplinkos ministro postą G.Kazlauskas teigė, kad „Merko statyba“ per Seimo rinkimų kampaniją maksimalia leistina 39 tūkst. litų suma parėmė 6 partijas, tarp jų buvo ir Tautos prisikėlimo partija, primena nacionalinis transliuotojas.

„Visos partijos buvo remiamos vienoda 39 litų tūkst. suma“, - tuomet sakė G.Kazlauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų