Pereiti į pagrindinį turinį

Griežtesnės izoliacijos sąlygos – atvykus iš Švedijos, Vengrijos, Jordanijos

2021-03-12 18:24
BNS inf.

Paveiktų šalių, iš kurių atvykstantiems taikomos griežtesnės izoliacijos sąlygos, sąrašą papildė Švedija, Vengrija ir Jordanija, iš jo išbrauktos Airija, Danija, Nyderlandai, Jungtinė Karalystė, Monakas, Terksas ir Kaikokas, penktadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

SAM nuotr.

Anot ministerijos, britiškajai koronaviruso atmainai paplitus daugelyje Europos Sąjungos šalių, taip pat ir Lietuvoje, sustiprintas užkrečiamųjų ligų kontrolės priemones nuspręsta taikyti tik atvykstantiems iš valstybių, kuriose dominuoja kitos susirūpinimą keliančios koronaviruso atmainos – braziliškoji arba Pietų Afrikos Respublikos, arba stebimas jų plitimas.

Taip pat sustiprintos priemonės taikomos atvykėliams iš valstybių, kuriose stebimas aukštas sergamumo koronavirusine infekcija rodiklis – viršijantis 500 atvejų šimtui tūkstančių gyventojų per 14 dienų.

Ministerija primena, kad Vyriausybei šią savaitę įpareigojus visus tarptautiniais vežėjų maršrutais į Lietuvą atvykstančius keliautojus turėti ne anksčiau kaip prieš 72 val. atlikto COVID-19 tyrimo neigiamą rezultatą, jų neturintys žmonės neturi būti įleisti į transporto priemonę.

Pažymima, kad, be anksčiau numatytų išimčių, šis reikalavimas nuo pirmadienio nebus taikomas ir oficialių delegacijų nariams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų