Pereiti į pagrindinį turinį

Gvantanamo kaliniai - anksčiausiai po metų

2009-02-25 17:09
Gvantanamo kaliniai - anksčiausiai po metų
Gvantanamo kaliniai - anksčiausiai po metų / Tomo Raginos nuotr. J.Karosas

Seimo Užsienio reikalų komiteto narys J.Karosas teigia, kad klausimai dėl Gvanatanamo kalinių Lietuvoje bus sprendžiami dar metus, o apie jų atvykimo detales dar negalvojama.

Parlamentaras tvirtina, kad dar nesvarstomos žiniasklaidoje skelbtos galimybės Gvantanamo kaliniams į Lietuvą atvykti su šeimomis, praneša nacionalinis transliuotojas.

Apie Gvantanamo kalinius trečiadienį buvo kalbėta komiteto posėdyje.
„Negaliu komentuoti uždaro posėdžio, bet toks klausimas tikrai nebuvo svarstomas“, - lrt.lt tvirtino Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas J.Karosas.

„Jeigu būtų priimtas sprendimas, kiltų visos kitos lydinčios problemos, bet kol kas esame pradiniame etape ir dar yra diskutuojama, kaip turėtų būti su tuo priėmimu“, - aiškino jis.

Pasak pašnekovo, problema bus išspręsta per metus. „Pirmiausia Europos Sąjungos valstybės ieškos bendros pozicijos, paskui vėl tarsis su Amerika“, - aiškino Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas.

Tuo metu komiteto pirmininkas trečiadienį pareiškė, kad Gvantanamo kaliniai į Lietuvą galėtų atvykti su šeimomis.

Lietuva su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis tariasi dėl dviejų sulaikytųjų iš Gvantanamo bazės perkėlimo į Lietuvą.

Kalbėdamas apie galimybę Gvantanamo kaliniams suteikti politinį prieglobstį Lietuvoje užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas teigė, kad visų pirma šie asmenys turi pareikšti norą atvykti į šalį.

Nors šiuo klausimu tarp JAV ir Lietuvos vyksta dvišalės derybos, užsienio reikalų ministras sakė, kad savo poziciją derins su bendra Europos Sąjungos pozicija, kuri šiuo metu ruošiama.

Apie galimybę priklausti kalinius iš Gvantanamo jau yra pareiškusios Estija, Prancūzija, Ispanija, Italija ir kitos Europos šalys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų