Tarnybų akiratyje – ligoninėje besigydančios senolės gyvūnai: Ukrainoje net geriau nei čia

  • Teksto dydis:

Gyvūnai paimti iš Šiaulių rajone esančios sodybos. Nors šeimininkė šiuo metu ligoninėje, aplinka ir gyvenimo sąlygos rodo, kad gyvūnais tinkamai nebuvo pasirūpinta ir anksčiau, praneša LNK.

Ši sodyba dabar tuščia, garbaus amžiaus savininkė – ligoninėje, tad kieme be priežiūros ir maisto liko gyvūnai.

„Buvo kokių dešimt šunų, o kačių gal ir penkiolika“, – sakė netoliese dirbantis Romas.

Likimo valiai paliktiems gyvūnams kurį laiką padėjo kaimynystėje dirbantis Romas.

„Pašėrėme, vandens pripylėme. Apeinu gyvūnus, nes man gaila. Ne mano teritorija, neprižiūriu“, – sakė jis.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) pradėjo tyrimą dėl žiauraus elgesio su gyvūnais.

„Pavaikščiojus po teritoriją, tiek užėjus į patalpas, kur gyvūnai laikyti, radome tuščių dubenėlių, pašaro nebuvo, vandens irgi“, – apie pamatytas sąlygas pasakojo VMVT atstovė Daiva Kazlauskienė.

Nors gyvūnų šeimininkės nėra laikinai, tarnyboms užkliuvo keturkojams nesaugi gyvenamoji aplinka. Anot specialistų, ši netvarka negalėjo susidaryti per savaitę ar dvi. Tarnyba rado ir pavojingų daiktų.

„Aštrių daiktų, šulinys atidarytas, ten galima lengvai įkristi, stiklų, šukių, dalgiai sudėti“, – vardijo D. Kazlauskienė.

VMVT įpareigojo savivaldybę imtis veiksmų ir sugauti visus šioje sodyboje esančius gyvūnus. Karantine dabar aštuonios katės ir du šunys. Dar kelių keturkojų sugauti nepavyko. Gyvūnai išsigandę, laksto ir blaškosi.

„Mažiausiai viena turės kačiukų, tačiau yra tikimybė, kad ir kitos nesterilizuotos. Turėsime katinėlių labai nemažai“, – svarstė D.Kazlauskienė.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Sodyboje likusiomis vištomis taip pat bus pasirūpinta.

„Pažadėjo kaimynas jomis pasirūpinti. Šalia dar sakė yra ūkinis pastatas, kur galės vištas uždaryti, šerti“, – dalijosi D.Kazlauskienė.

Situacija puikiai žinoma seniūnijai. Anot seniūnės, garbaus amžiaus šeimininkė su gyvūnais nesielgė žiauriai, veikiau moteriai trūko socialinių įgūdžių.

„Negalime pasakyti, kad gyventoja nesirūpino jais. Ji jais rūpinosi, myli, gali pavadinti vardais, bet jos rūpestis kitoks, tačiau ji jų tikrai neskriaudžia“, – užtikrintai sakė Kužių seniūnė Jolanta Rudavičienė.

Kad gyvenimo sąlygos čia itin prastos, tvirtina ir greta sodybos dirbantis Romas.

„Moteris jau sena, Ukrainoje net geriau nei čia“, – palygino vyras.

Iš sodybos paimti keturkojai po dviejų karantino savaičių keliaus į Šiaulių rajono gyvūnų prieglaudą. Šeimininkei šunų ir kačių tarnybą negrąžins. Įdėmiau apžiūrėję namus ir gyvenamąją aplinką, VMVT specialistai apie senolę informavo ir socialinius darbuotojus. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Milda

Milda portretas
Moteriai reikia pagalbos,bet ne baudų. Zmones išlikime žmonėmis

Anonimas

Anonimas portretas
Ar VMVT specialistė turėtų skiri, kas šeriamas, o kas lesinamas?

Daine

Daine portretas
Geraširdė moteris,bet gi ne pagal jėgas jau.Matyt glaudė visus kurie užklydo ir kaip sugebejo taip rupi nosi.Apie kokia dar bauda kalbama.Juk ji nemušė jų,nežalojo.Bauskite tuos kurie ir užmuša ir pakaria ir kitaip žiauriai elgiasi.Turi būti protingumo kriterijai Bet lengviausia nubausti sena ir silpna
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių