Pereiti į pagrindinį turinį

Horoskopai: pasidaryk pats, arba tave apmulkins

2009-05-14 13:49
Horoskopai: pasidaryk pats, arba tave apmulkins
Horoskopai: pasidaryk pats, arba tave apmulkins / Tomo Urbelionio (BFL) nuotr.

Nuo senų laikų patiklūs žmonės manydavo, kad, pavėpsojus į žvaigždynų bei planetų išsidėstymą dangaus skliaute, galima nusakyti bet kurio asmens charakterį, polinkius, aspiracijas, žalingus įpročius, turtinę padėtį, lytinių santykių reguliarumą, psichinę sveikatą, Likimą bei kitas biografijos detales.

Tačiau gyvenimas rodo, kad viskas yra priešingai, tai yra, ne kuris nors žvaigždynas apibūdina vieno ar kito piliečio savybes, o kiekvieno individo bruožai išduoda po kokiu žvaigždynu jis yra gimęs – o pačių žvaigždynų yra begalybė. Kai senovės tautos pirštais dangaus skliaute braižė pirmuosius žvaigždėlapius, jie neturėjo nei teleskopų, nei radiolokatorių, nei logaritminių liniuočių, nei elektroninių skaičiavimo mašinų, todėl nenuostabu, kad į klasikinius žvaigždynus pateko tik ryškiausi iš Žemės regimi šviesuliai. Kitaip sakant, mūsų pro-pro-protėviai ištyrė tik artimiausias kosmoso apylinkes. Žvaigždynų yra n kartų daugiau nei minima daugelyje horoskopų, kuriuos per įvairiausius žiniasklaidos organus platina negabūs astrologai arba visokio plauko nepažangūs apsišaukėliai.

Pavyzdžiui, šiomis dienomis mūsuose dažniausiai minimi aukšto rango veikėjai Kubilius ir Šemeta yra kosmogoniniai dvyniai gimę po tuo pačiu Žirklių ženklu. Pažvelgę pro nepigų teleskopą, Žirklių žvaigždyną išvystumėte per vidurį tarp dešiniosios Vėžio žnyplės ir Svarstyklių. Po šiuo ženklu gimę žmonės viską uoliai karpo – ir ten, kur būtina, ir ten, kur ne. Jei iš tokių atimtum žirkles, karpytų ausimis.

Antrąją kadenciją bebaigiąs prezidentas Adamkus yra gimęs po nekaltuoju Šlepečių ženklu. Po šiuo žvaigždynu gimusieji linkę versti kalnus, valyti ežerus, pergalingai kautis su blogio jėgomis. Tik bėda ta, kad gimusieji po šlepečių ženklu savo žygdarbius paprastai atlieka už devynių jūrų, devynių marių, antra tiek girių ir gojelių, tačiau, po žygdarbių grįžus į savo kiemą, po šiuo ženklu gimę herojai paprastai aptingsta, gyvena betvarkėje ir pusiau įtikinamai guodžiasi, kad ne viskas yra taip blogai, kaip rašo laikraščiai.

Apsukrusis politinis veikėjas liaudyje žinomas Abonento tikravardžiu nėra gimęs po jokiu žvaigždynu. Abonentas gimė po Juodąja Skyle, todėl nuo visko, kas prie jo prisiartina nusiurbia po penkiolika procentų. Po Juodąja Skyle gimusiems tipažams nebaisios jokios krizės, katastrofos ir kataklizmai – tokie veikėjai nusiurbtų penkiolika procentų ir nuo savo ideologinės motinos (Juodosios Skylės), jei su ja susidurtų Kosmoso platybėse.

Po kokiu ženklu gimę tokio tipo asabos kaip andainykštis premjeras Kirkilas – taip pat keblu nusakyti, nes jie pagal situaciją migruoja ir prisitaiko. Prieš dvidešimt metų tokie pypkiautojai linksmai žybsėjo Kremliaus žvaigždyne, vėliau keliolika metų klaidžiojo po Krabo ūką, o prieš pat prasidedant krizei apdairiai šmurkštelėjo į Liūto žvaigždyną. Dabar ten, plėšrūno karčiuose, šiltai sau tupi, vargo nemato, visus moko kaip gyventi bei nė trupučio neraudonuoja iš gėdos.
Ponios Blinkevičiūtės zodiako ženklas yra Gausybės Ragas. Bėda ta, kad šviesuliai Gausybės Rago žvaigždyne yra tokie seni, kad nuo susidėvėjimo vienas po kito gęsta. Galima sakyti, kad užgeso visi šviesuliai, kurie simbolizavo Gausybę, liko tik tie, kurie formuoja Ragą. Nieko nepadarysi: iš viso spindesio liko varganas Ragas, kitaip sakant – ragai visiems socialiai remtiniems vargetoms. Pikta poniai Blinkevičiūtei, kad Gausybės Ragas užsilenkė. Ir kaltų beveik nėra, kad gėrybės iš Rago išeikvotos nepasilikus atsargų sunkmečiui – juk ponia norėjo kaip geriau, o išėjo taip, kaip perspėjo Grybauskaitė.

Bet apie Grybauskaitę ir kitus rinkimų dalyvius – šįkart nė žodžio. Civilizuotoje šalyje ne žvaigždės turi lemti rinkimų baigtį, o balso teisę turintys piliečiai. Vadovaudamiesi astrologų sapalionėmis karalius, prezidentus ir atamanus renkasi tik žmogėdros, laukiniai arba vienos liūdnai pagarsėjusios partijos centro komiteto politinio biuro nariai. Kuo anai didingai šaliai visos tos abrakadabros baigiasi – pasiskaitykit istorijos vadovėliuose, jei pamiršote.  

Po kuriuo astronominiu ženklu gimęs mūsų skambiai nušalintasis prezidentas? Po Pupų Dėdės žvaigždynu. Mūsų tarsi-prezidentas su keliomis agitmeninėmis programomis apkeliavo bene visus landsbergistų sugriautų kolūkių centrus, su ištikimaisiais pagalbininkais kantriai sekė visokias graudžias pasakas, kurių klausantis labai sunku apsispręsti: ar čia juoktis, ar vis dėlto – verkti.

Politinis muzikologas ir euro-koncertmeisteris Landsbergis yra gimęs po Šunų Lodytojo žvaigždynu. Kai Sovietų Sąjungos pamatų klibintojas prisėda prie rojalio ir ima skambinti Čiurlionį – abejingų nelieka: vieni šunys staugia iš gražumo, visa kita šunauja – iš pasiutimo. Jei tykią naktį prispaudus reikalui išeisi į kiemą ir išgirsi, kad gretimame kaime šunys skalija, nerimsta, žinok, kad ko gero ten vaikšto Landsbergis ir tikrina ar visi kolūkiai sugriauti.

Kito mūsų didžiojo valdovo Brazausko zodiako ženklas yra – kaip nekeista – žvaigždynas nemįslingu pavadinimu Draugystės Viešbutis. Nors draugas Brazauskas pabuvo ir prezidentu, ir premjeru, ir užtvankų statytoju, ir Valdovų rūmų mūrijimo organizatoriumi, tačiau ateities kartos šią asmenybę prisimins kaip atlikusį įspūdingąjį viešbutinį triuką. Nes premjeru gali tapti net tokios vidutinybės kaip Kirkilas, prezidentu – net tokie nesusipratimai kaip Paksas, Valdovų rūmus ir tūriu, ir blizgesiu, ir „otkatais“ gali pralenkti bet kuris politikos jauniklio sukombinuotas „gugenhaimas“, užtvankos irgi ne amžinos. Vienintelis originalus ir įspūdingas Brazausko žygdarbis – fokusas su naująja žmona ir viešbučiu. Visa kita po kelių dešimtmečių pasimirš.

Šį patobulintą horoskopą galima tęsti iki begalybės. Kiekvienas gali ir privalo savo asmenines astrologines prognozes išsiaiškinti pats. Tai paprasta, bet naudinga. Tereikia pakelti akis į žvaigždėtą skliautą, atidžiai įsižiūrėti. Linkiu praregėti ir suprasti, kad tik avinai tiki, kad jie yra gimę po Avino žvaigždynu. Iš tikro viskas yra daug įdomiau.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų