Į Darbo inspekciją plaukia skundai: į darbuotojų sveikatą nusispjaut

  • Teksto dydis:

Kol verslininkai skaičiuoja patirtus nuostolius, dirbantieji labiausiai susirūpinę brangiausiu turtu - sveikata. Valstybinė darbo inspekcija sulaukė jau kelių šimtų skundų dėl saugos reikalavimų nesilaikymo, praneša LNK žinių tarnyba.

Pasirodo, dirbančiųjų apsauga rūpinasi toli gražu ne visi. Moteris papasakojo apie vieną įmonę Kaune, atliekančią kelio darbus. 

Apsaugos priemonių prašyta ne kartą, tačiau darbdaviai prašymus ignoravo beveik tris savaites. Ir tai tik viena įmonė, kuriai į darbuotojų sveikatą nusispjaut.

Žmonės priversti dirbti be kaukių, pirštinių ir dezinfekcinio skysčio. Liūdniausia situacija regionuose ir mažose įmonėse. Sveikatos apsaugos ministras ramina, jog maksimali apsauga būtina ne visiems, o rekomendacijos, skirtos visiems dirbantiesiems, dar tik ruošiamos.

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaukei klp

Kaukei klp portretas
Sutinku, yra ir nesąžiningų darbdavių, bet yra ir įkyrių darbuotojų, kurie dėl nenusisekusio gyvenimo puola kaltint visus aplink (ir darbdavius). Savo kaltės nepripažins net kankinami. Svarbiausia, yra požiūris į darbą. Jeigu darbuotojas rūpestingas, darbdavys tikrai nenorės jo prarasti. O "nepakeičiamieji" dabar turės progą permąstyti savo "vertybes" tepdami vietoj sviesto savo "o kodėl aš turėčiau...", "tai man nepriklauso" ir t.t.

To klp

To klp portretas
Tai klp tipo Klaipėda, sėdėk namuose ce nerasinejas

Pažeidimai

Pažeidimai portretas
"Rekomendacijos, skirtos visiems dirbantiesiems,dar tik ruošiamos", bet yra bendri reikalavimai, prevencinės priemonės prieš užkrata, visi privalo būti su kaukėmi, privalo būti aprūpinti dezinfekciniu skysčiu ir kr. Jeigu darbdaviai ignoruos bendrus reikalavimus pandemijos metu, tai kiek truks karantino laikotarpis. Civilinės saugos departamentas privalėjo seniai turėti paruoštas instrukcijas kovai su užkratu, kurias dabar galima tik pakoreguoti. Darbdavius reikia bausti už grubius sveikų darbo sąlygų sudarymo darbuotojams pažeidimus.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių