Pereiti į pagrindinį turinį

Į Kaliningradą – dviračių takais

2008-02-14 09:00

Į Kaliningradą – dviračių takais

Dabar dviračiu galima keliauti tik lietuviška Kuršių nerijos dalimi. Tačiau neilgai trukus panaši trasa turėtų nusidriekti ir per visą rusišką neriją.

Rusijos Federacijos nacionalinis parkas „Kuršskaja kosa“ iki rudens baigs rengti dviračių trasos Kuršių nerijoje techninį projektą.

Senuoju istoriniu pašto keliu drieksis tik viena dviračių trasos dalis, o kitos vingiuos vaizdingomis marių, jūros ir miško vietomis, toliau nuo vertingiausių ir labiausiai nuo turistų saugomų nacionalinio parko teritorijų.

Projekte dalyvaujančios Neringos savivaldybės Verslo ir strateginės plėtros skyriaus vyriausioji specialistė Valentina Burkšienė kalbėjo, jog projekto tikslas yra visą Kuršių neriją įtraukti į Europos dviračių trasos „Eurovelo 10“ sistemą.

Lietuviškoje nerijoje trūksta tik penkių kilometrų ilgio dviračių ruožo nuo Nidos iki sienos su Rusijos Kaliningrado sritimi, o rusiškoje nerijoje panašių trasų nėra. Kiti Kaliningrado srities kaimynai – lenkai yra nutiesę daug naujų dviračių kelių, kuriais galima pasiekti Vakarų Europą.

Dviračių takų tiesimui reikalingų lėšų kaliningradiečiai tikisi gauti ne tik iš Europos Sąjungos fondų, bet ir iš Rusijos Vyriausybės. Praėjusią savaitę Kaliningrado srityje įvykusiame neringiškių ir kaliningradiečių susitikime nuspręsta kreiptis į Rusijos Vyriausybę prašant supaprastinto vizų režimo ne tik į Kaliningrado sritį vykstantiems dviratininkams, bet ir visiems turistams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų