Į karo kapelionų skyrimo procesą siūloma įtraukti ir tradicines religines bendruomenes

Šeši Seimo nariai iš įvairių frakcijų siūlo, kad krašto apsaugos sistemoje esančius karo kapelionus galėtų skirti ne tik valstybės pripažintos tradicinės Lietuvoje bažnyčios, bet ir religinės bendruomenės.

Liberalizuoti skyrimą siūloma, kad nekiltų rizikų, jog Lietuvoje tarnaujantys NATO sąjungininkų kariai neturės savo kapeliono.

Pataisų autoriai teigia, kad Lietuvoje vieši vis daugiau sąjungininkų karių – bus dislokuojama Vokietijos brigada, pajėgas rotuoja JAV, Jungtinė Karalystė, Danija, Lenkija, Belgija, kitos šalys.

„Manoma, kad Lietuvoje viešinčių sąjungininkų pajėgoms turėti galimybę turėti savo išpažįstamo tikėjimo atstovą dvasininką kariuomenėje, kurį paskirtų Krašto apsaugos ministerija, yra nacionalinio saugumo klausimas“, – teigiama pataisų aiškinamajame rašte.

„Kartu tai stiprina mūsų šalyje tarnaujančių karių moralę. Atkreiptinas dėmesys, kad tarp pripažintų tradicinių Lietuvoje bažnyčių kapelionų savo dvasinio atstovo neturi ir Lietuvoje esančios senosios istorinės bendruomenės, tokios kaip totoriai“, – rašoma jame.

Anot iniciatorių, tai leistų stiprinti Lietuvos kariuomenės ir Lietuvoje tarnaujančių sąjungininkų kovinę dvasią.

Pataisas teikia Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto bei Žmogaus teisių komiteto pirmininkai Arvydas Pocius ir Tomas Vytautas Raskevičius, taip pat valdančiosioms ir opozicinėms frakcijoms priklausantys parlamentarai Dalia Asanavičiūtė, Juozas Varžgalys, Ieva Kačinskaitė-Urbonienė, Laima Nagienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

geriau

geriau portretas
Kirilo ruso hebra i fronta ,but nauda ,o ne cia politikuot jam .

Jonas

Jonas portretas
Vėl gejukai pražydo.Nekreipkite dėmesio.

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
kažkaip reiktu nepriimti į valstybės tarnybą nei vieno , jei neatlikta karinė krašto apsauga , o ne ale tikėjimu rūpintis - pinigų plovykla
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių