Į Lietuvą grįžta tikra žiema: pūs gūsingas vėjas, kils pūgos

Anot sinoptikės Margaritos Kirkliauskaitės, savaitė bus žiemiška: visoje Lietuvoje pūs stiprūs gūsingi vėjai, vietomis kils pūgos, netrūks sniego.

Pirmadienį orus ir toliau lems iš šiaurės rytų artėjantis ciklonas. Visoje Lietuvoje snigs, artėjant vakarui – vis intensyviau. Pajūryje ir kai kur Žemaitijoje sniegas gali kaitaliotis su šlapdriba. Įdienojus temperatūra svyruos nuo 2 laipsnių šalčio rytiniuose rajonuose iki 2 laipsnių šilumos pajūryje. Antroje dienos pusėje daugelyje rajonų pradės stiprėti vėjas. Vakariniuose rajonuose apie vidurdienį, o iki vėlyvo vakaro jau ir didesnėje Lietuvos dalyje ims pustyti. Kai kur gali kilti ir trumpos pūgos.

Artimiausiomis dienomis orai išsilaikys panašūs. Antradienį situacija bus dar aštresnė. Per vakarinį Lietuvos pakraštį slinks minėto ciklono centras, todėl antradienio naktį daug kur, o dieną vietomis snigs, stiprės vėjas. Jis bus gana gūsingas visoje Lietuvoje. Tęsis pustymas, intensyvės pūgos. Vėjo kryptis bus nepastovi, tik antradienio antroje dienos pusėje ji nusistovės – sustiprėjęs vėjas pūs iš rytų, šiaurės rytų. Gūsiai sieks 15–18 metrų per sekundę. Nakties ir dienos temperatūra skirsis ne per daugiausiai: naktį bus apie 1–5 laipsnius žemiau nulio, dieną – 0–4 laipsnius šalčio.


Šiame straipsnyje: oraižiemasniegas

NAUJAUSI KOMENTARAI

info LIETUVOS ŽEMĖ

info LIETUVOS ŽEMĖ      portretas
Visiems visiems visiems Vengrijos įstatymų leidėjai gruodžio 17 dieną didele persvara nubalsavo už konstitucijos pataisą, uždrausiančią užsieniečiams pirkti žemės ūkio sklypus. Išsaugokim protėvių palikimą Lietuvą savo vaikams. Burkimės ir organizuokim referendumą. Nes ... Lietuvos žemių išpardavinėjimas užsieniečiams yra sukčių sumanytas Lietuvos naikinimas. Registracija: tel. 8 698 02118 pranciskus.sliuzas@kaisiadorys.lt

dana

dana portretas
Paskutinis ziemos pasispardimas,baigiasi ziema.Visada Vasaris buna toks,vejai ,pugos,pries atsilima.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių