Į Lietuvą per parą atvyko beveik 300 karo pabėgėlių iš Ukrainos

  • Teksto dydis:

Į Lietuvą per parą atvyko 286 karo pabėgėliai iš Ukrainos, iš viso jų jau registruota 49,6 tūkst., rodo penktadienį paskelbti Statistikos departamento duomenys.

Tarp pastarąją parą registracijos centruose arba Migracijos departamento padaliniuose atvykimą deklaravusių asmenų –  99 nepilnamečiai (15 vaikų – iki šešerių metų). Iš viso nepilnamečių karo pabėgėlių iš Ukrainos Lietuvoje jau registruota 20,2 tūkstančiai.

Septynių dienų per parą atvykstančiųjų iš Ukrainos vidurkis, naujausiais duomenimis, siekia 260 ir yra mažiausias nuo Rusijos invazijos Ukrainoje pradžios.

Maždaug trečdalis visų atvykusių ukrainiečių, t. y. 16,4 tūkst., registruota Vilniaus registracijos centre, 7,2 tūkst. – Kauno centre, Klaipėdos ir Alytaus centruose atitinkamai registruota beveik po 5,6 tūkst. ir 5 tūkst. migrantų.

Šiaulių ir Marijampolės centrai karo pabėgėlių registracijos nebevykdo, čia atitinkamai priimta beveik 2,4 ir 1,6 tūkstančio ukrainiečių.

5,3 tūkst. į Lietuvą atvykusių karo pabėgėlių yra vaikai iki šešerių metų, 14,8 tūkst. – nuo šešerių iki 18 metų, 2,3 tūkst. žmonių – vyresnių nei 65-erių.

Dauguma atvykusiųjų pateikė prašymus dėl leidimo laikinai gyventi humanitariniu pagrindu. Didžioji dalis jų – moterys ir vaikai.

Jungtinių Tautų duomenimis, nuo Rusijos karo Ukrainoje pradžios iš šalies išvyko apie 5,2 mln. žmonių, dar per 7,7 mln. asmenų buvo priversti palikti savo namus, bet liko Ukrainoje.


Šiame straipsnyje: karo pabėgėliairegistracijakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių