Pereiti į pagrindinį turinį

Į Lietuvą gydytis atvyks bent pusšimtis Ukrainos karių

2015-01-12 12:38
BNS inf.
AFP nuotr.

Į Lietuvą gydytis šiais metais atvyks bent pusšimtis Ukrainos karių.

Krašto apsaugos ministerija pirmadienį (KAM) BNS patvirtino, kad dėl to su Ukraina sutarta praėjusių metų lapkritį.

„Po 2014 metų lapkričio 24 dienos Kijeve vykusio krašto apsaugos ministro susitikimo su Ukrainos gynybos ministru pulkininku generolu Stepanu Poltaraku buvo priimtas sprendimas 2015 metais kas mėnesį į Karių reabilitacijos centrą Druskininkuose priimti po keturis antiteroristinėje operacijoje nukentėjusius Ukrainos karius“, - rašoma ministerijos Viešųjų ryšių skyriaus komentare BNS.

Praėjusią savaitę į Lietuvą gydytis atvyko septyni Ukrainos kariai. Kaip ir sutarta, keturi kariai bus gydomi Karių reabilitacijos centre Druskininkuose, kiti trys - Vilniaus mieto ligoninėse.

Pernai Lietuva finansavo 43 Ukrainos karių ir civilių, kurie nukentėjo nuo neramumų Ukrainoje, gydymą. Jų gydymas valstybei atsiėjo apie 85 tūkst. eurų.

Įvairiai humanitarinei pagalbai Ukrainai Lietuvos Vyriausybė iš viso skyrė apie milijoną litų. Be karių ir civilių gydymo, už juos į Ukrainą siųsti humanitariniai kroviniai, į Lietuvą pakviesti karo našlaičiai. Humanitarinės pagalbos Ukrainai teikimu užsiima ir šalies nevyriausybinės organizacijos.

Lietuva taip pat perdavė Ukrainos kariuomenei ginkluotės elementų.

Jungtinių Tautų (JT) duomenimis, praėjusių metų pavasarį Rytų Ukrainoje prasidėjęs karinis konfliktas nusinešė daugiau nei 4700 gyvybių.

Daugiau naujienų