Į pagalbą Latvijos kolegoms saugoti sienos su Baltarusija vyksta nauja pasieniečių pamaina

  • Teksto dydis:

Trečiadienį 12 Lietuvos pasieniečių, tarp kurių yra du kinologai su šunimis, išvyko saugoti Latvijos sienos su Baltarusija.

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), nauja grupė keičia dvi savaites ten dirbusius dešimt Lietuvos pasieniečių. Tai yra jau ketvirta VSAT pagalbos Latvijai misijos dalis, kurių kiekviena trunka po dvi savaites.

Pasak pranešimo, pagalba teikiama Lietuvos VSAT iniciatyva kaimyninės Latvijos pasienyje su Baltarusija pastaruoju metu esant ypač sudėtingai neteisėtos migracijos situacijai.

12 Lietuvos pasieniečių, kaip ir iki šiol Latvijoje dirbę VSAT pareigūnai, stebės sieną, užkardys neteisėtą migraciją iš Baltarusijos, vykdys kitus su sienos apsauga susijusius veiksmus problematiškiausiuose ruožuose, koordinuojami Latvijos kolegų.

Kaip ir prieš tai, į jau ketvirtą pagalbos misijos dalį Lietuvos VSAT pareigūnai išvyko savo tarnybiniu transportu ir su savo ekipuote bei ginklais. Kaimynams padės pasieniečiai iš VSAT Pagėgių bei Vilniaus rinktinių, taip pat iš VSAT Specialiosios paskirties skyriaus bei Kriminalinių tyrimų valdybos. Šioje grupėje yra ir du VSAT kinologai su tarnybiniais šunimis.

Planuojama, kad jie Latvijos pasienyje su Baltarusija irgi dirbs mažiausiai dvi savaites. Su šia komandiruote susijusios išlaidos dengiamos Lietuvos VSAT lėšomis.

VSAT pažymi, kad pastaruoju metu Latvija patiria itin didelį neteisėtos migracijos spaudimą: rekordinė per visą migracijos krizę buvo rugsėjo 10-oji, kai iš Baltarusijos į Latviją buvo neįleisti 256 neteisėti migrantai.

Lietuvos pasienyje su Baltarusija praėjusią parą apgręžti 22 neteisėtai sieną bandę kirsti migrantai, o iš viso VSAT pareigūnai neleistinose vietose į Lietuvą iš Baltarusijos šiemet neleido patekti 2125 neteisėtiems migrantams. Latvija tuo tarpu šiemet apgręžę jau 12 tūkst. 298 migrantai.

Nuo 2021 metų rugpjūčio 3 dienos, kai Lietuvos pasieniečiai įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų iš Baltarusijos į šalį neįleista per 21,4 tūkstančio. Dalis užsieniečių į Lietuvą patekti bandė ne vieną kartą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo jo

jo jo portretas
gi su broliukais siena saugot reikia jie i LT muslius gabena.

Pil.

Pil. portretas
Nesupratau,trūksta pačiu Latvijos piliečių ,kurie saugotų savo sienas.Keista,taip "gerą" pasidarė nepriklausomybę atkūrus visame Pabaltyje, kad neliko piliečių ,kurie saugotų savo valstybę ir sienas.Siūlau susimąstyti paršam prie lovio,nebus kam ginti tokių valstybių.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių