Į poligono teritoriją patekusi Dumsių kopa liks prieinama lankytojams

  • Teksto dydis:

Jonavos rajono savivaldybė teigia gavusi Krašto apsaugos ministerijos (KAM) patikinimą, kad Dumsių miške esanti kopa ir ateityje liks atvira lankytojams.

KAM teigimu, ši kopa yra būsimosios poligono teritorijos centre, todėl jos neįtraukti į poligono teritoriją esą nėra galimybės.

„Tačiau siekiant šį objektą išsaugoti ir palikti prieinamu gyventojams, Lietuvos kariuomenės vado sprendimu kopos teritorija bus pažymėta, joje nebus atliekami jokie su karine technika susiję pratybų veiksmai, taip pat ši kopa nepatenka į šaudyklų saugos zonas, todėl lankymo galimybė gyventojams išliks“, – KAM raštą cituoja savivaldybė.

Kopos teritorija bus pažymėta, joje nebus atliekami jokie su karine technika susiję pratybų veiksmai, taip pat ši kopa nepatenka į šaudyklų saugos zonas, todėl lankymo galimybė gyventojams išliks.

Ministerija taip pat prašo informuoti gyventojus, kad visa su karinėmis pratybomis susijusi informacija ir mokomųjų laukų žemėlapiai yra ir bus nuolat skelbiami prie įvažiavimų į Gaižiūnų poligoną.

„Viešojoje erdvėje daug jonaviečių išreiškė rūpestį dėl kopos, rinkosi į protesto akciją. Žmonėms reikalingi atsakymai. Savivaldybės tikslas – rasti bendrą kariuomenės ir visuomenės sprendimą, o jo siekiant, veikti oficialiais būdais“, – sakė rajono meras Mindaugas Sinkevičius.

Gaižiūnų poligono Rukloje plėtros projektas yra pripažintas valstybinės svarbos projektu, jį planuojama baigti iki 2022 metų.

Viešas teritorijų planavimo dokumento svarstymas numatytas birželio 2 dieną Jonavos rajono savivaldybėje.

Dumsių girioje (Būdų miške) yra susiformavusi viena didesnių Lietuvoje žemyninių kopų. Unikaliu kraštovaizdžiu ir augalija išsiskiriančioje vietoje nutiestas maždaug 2 km ilgio gamtinis pažintinis takas, įrengta apžvalgos aikštelė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip

Taip portretas
Kad kopa liks, bent iki kito kam ministro, tai puiku, bet del lankymo-paziurejus gaiziunu poligono pratybu grafikus, kai per mėn tik viena d be pratybu, arba net tokios nėra, visai tie pazadai nedziugina.

klm

klm portretas
tai kodėl viską išardė?

Robis

Robis  portretas
Svarbu greitai ir kvalifikuotai naikinti okupantus vatnykus ir raudonarmiečius.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių