I. Šimonytė: galimybių pasas nėra imuniteto pasas, tai – papildoma priemonė

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad galimybių pasas būtų papildoma priemonė, kuri leistų žmonėms, dar neturintiems pilno imuniteto, tačiau turintiems dalinę vakcinaciją arba neigiamą COVID-19 testą, laisviau daryti tam tikras veikas.

Vyriausybės vadovė akcentuoja, kad turinčiais COVID-19 imunitetą galima laikyti tik tuos asmenis, kurie koronavirusu yra persirgę arba nuo jo pasiskiepiję.

„Imunitetas yra labai aiškus ir objektyvus dalykas, jis yra įgyjamas arba persirgus, arba baigus vakcinavimo programą. Tai tuo tikslu jau tam tikri palengvinimai Vyriausybės priimti ir vakar, kad žmonės, kurie turi imunitetą, galėtų aktyviau bendrauti, galėtų vienas pas kitą lankytis ir galėtų kai kuriomis kitomis veiklomis užsiimti kartu nekeldami vienas kitam rizikos“, – žurnalistams penktadienį teigė I. Šimonytė.

Premjerė atkreipia dėmesį, kad galimybių pasas yra tam tikra papildoma patikros priemonė, rodanti, kad žmogus tuo metu COVID-19 liga neserga.

„Tai yra ne imuniteto pasas, tai yra tam tikra patikra žmogaus, kad (...) tyrimai nerodo, kad jis šiuo metu serga, ir galbūt turėdamas neigiamą testą arba turėdamas ir tam tikrą dalinį vakcinavimą galėtų kažkokias papildomas veiklas laisviau daryti“, – sakė I. Šimonytė.

„Mes čia kalbame apie laikotarpį po gegužės 3 d., kada jau tarsi turėtų įsigalioti visi sprendimai, kuriuos Vyriausybė priėmė vakar“, – paaiškino ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tokią valdžią

Tokią valdžią  portretas
Tik lauk ant Šakių kaip Šūdą!

Europos žmogaus teisių teismas

Europos žmogaus teisių teismas portretas
Paduoti Lietuva už sukciavima

Tai yra sukciavimas

Tai yra sukciavimas portretas
Nuo covid sukčiavimo,Lietuvai pareina badas
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių