I. Šimonytė į visaginiečius kreipėsi rusiškai: paragino skiepytis

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad Vyriausybė dės pastangas, jog kuo daugiau svarbios informacijos apie skiepus Lietuvoje gyvenančias tautines mažumas pasiektų jų vartojamomis kalbomis.

Todėl paprašyta žurnalistų Vyriausybės vadovė lankydamasi Visagine į gyventojus kreipėsi rusų kalba, ragindama juos save ir visuomenę apsaugoti skiepijantis.

Premjerės teigimu, labai svarbu, kad profesionali informacija apie skiepus būtų pateikta tautinių bendruomenių kalbomis.

„Pirmiausiai kalba eitų apie profesionalią informaciją rusų kalba, apie vakcinos naudą. Galbūt atsakymus į klausimus, kuriuos žmogus norėtų užduoti. Stengiamės atsižvelgti, kad dalis žmonių informaciją pasiima ne iš lietuviškų informacijos šaltinių, kartais pasiima informaciją kitomis kalbomis ir nebūtinai ta informacija būna patikima“, – žurnalistams Visagine sakė I. Šimonytė.

Stengsimės kuo daugiau informacijos suteikti tomis kalbomis, kuriomis lengviau informaciją gauti.

„Informacijos yra labai daug ir labai įvairios, todėl sunku pasirinkti vieną ar kitą informaciją kaip geresnę arba tikresnę. Patikima melagienomis ir kitomis dezinformacijos formomis. Manau, kad tai labai aktualu. Stengsimės kuo daugiau informacijos suteikti tomis kalbomis, kuriomis lengviau informaciją gauti“, – sakė premjerė ir paprašyta žurnalistų į visaginiečius kreipėsi rusų kalba.

„Brangūs visaginiečiai, aš manau, kad visiems atsibodo gyventi tokiomis aplinkybėmis, kurios apriboja mūsų kasdienį gyvenimą. Todėl tuos, kurie turi galimybę, kviečiu naudotis mokslo suteikta galimybe ir apsaugokite, pirmiausia, save, o, antra, savo artimuosius“, – rusų kalba sakė I. Šimonytė.

Visagino meras: mūsų gyventojus informuoti rusų kalba

Visagino meras Erlandas Galaguz  po susitikimo su premjere I. Šimonyte teigė, kad vakcinacija šioje savivaldybė stringa pirmiausiai dėl to, kad čia gyvena mažiausiai valstybinę kalbą suprantančių senjorų, todėl jų nepasiekia profesionali informacija apie skiepus. Meras pažymi, kad pagrindiniu stimulu senjorams pasirinkti vakciną galėtų būti galimybės bendrauti su artimaisiais suteikimas jau įgijus imunitetą.

Neabejotinai ta amžiaus grupė, daugiau kaip 65 metų, mūsų savivaldybėje yra turbūt didžiausias procentas žmonių, nekalbančių valstybine kalba.

„Kalbėjom apie tai, kad, ypač ta amžiaus grupė, kuri yra 65+ metų, pasiilgę bendravimo ir žinodami, kad turėdami imunitetą šiai ligai, galėtų bendrauti su savo artimaisiais, vaikais, anūkais, manau, tai juos paskatintų priimti sprendimą vakcinuotis“, – žurnalistams kalbėjo E. Galaguz.

Jo teigimu, Visagino mieste gyvena daugiausiai žmonių, kurie nesupranta valstybinės kalbos, todėl savivaldybei reikalinga pagalba iš Vyriausybės, parengiant profesionalią informaciją apie vakcinas rusų kalba.

„Neabejotinai ta amžiaus grupė, daugiau kaip 65 metų, mūsų savivaldybėje yra turbūt didžiausias procentas žmonių, nekalbančių valstybine kalba. Todėl ta informacija, kuri sklinda iš mūsų centrinės televizijos, jų nepasiekia. Kalbame apie tai, kad turėtų būti daugiau profesionalios informacijos rusų kalba“, – teigė Visagino meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunas

kaunas portretas
na,ir ko dabar puolam,mat rusishkai Premjere kreipesi i okupantu atliekas ,,na,ir kas cia blogo ?? Beveik 100metu gyvenome rusu okupuoti [ir kalba mokam ,kas norejo mokytis ir kam butina buvo darbe]] ,Na ,o kad tie likutiniai okupantu trupiniai ten uzsiliko ,,tai jie greit visi ishkeliaus i dausas,,,o ju palikuonys ,,gal nebus tiek kvaili ,kad begtu i ubagyna,,,ir kalba ishmoks ir gerbs savo lietuvi kaimyna,,,gal jie ne tokie biaurus ,,,bet --uzzombyti;tamsus zmones,,Ir premjere ---nais! pagarba!! del tos rusu kalbos [[tam rusu gete]]] ---tai "kepure " nuo galvos nenukris,,[[[kartais ir diplomatijos ,ir jumoro reikia]]] te trina letenas zmogeliai--- o valdzia su jais ruskai kalbejo!!! Puiku

nepadės

nepadės portretas
Viską jie supranta, ne tame šaknys. Kremliaus zombojaščykas tiek išplovė smegenis su antivakserine isterija, kad net pačioje Rusijoje žmonės bijo skiepytis. Bet šiuo atveju man juokingiausias nutikimas Šalčininkuose. Dar Stribo vyriausybė gyrėsi, kad pradėjo Lenkijos TV retransliaciją šiam rajonui, tačiau Šimonytės Šalčininkų raj. valdžia į gyventojus paprašė kreiptis rusiškai. :) Šiaip jau Šimonytės močiutė lenkė, dirbusi lenkų kalbos mokytoja Vilniuje. Todėl premjerė į gyventojus galėjo kreiptis ir lenkiškai. Kad ir su ryškiu lietuvišku akcentu. Tik tai būtų norminė lenkų kalba, kurią Šalčininkų raj. moka tik lenkų mokyklas baigę, o ne "po prostu", kuria kalba nemaža rajono gyventojų dalis. Štai ir išlindo yla iš maišo dėl lenkiškų TV reikalingumo. :)

Nada Fedia nada

Nada Fedia nada portretas
Davaitie pazabotimsia. Piervaja vakcina ni problema, a vot vtaraja mi padumaiem. Vot tak. Budim dumat.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių