I. Šimonytė Trakuose: man pasakė tiesiai šviesiai – yra laukiančių „Sputnik“ skiepų

Premjerė Ingrida Šimonytė po apsilankymo Trakų savivaldybėje teigė, kad dalis Trakų gyventojų vengia skiepytis, kadangi yra priklausomi nuo Rusijos informacinio lauko.

Premjerė kalbėjo, kad dalis Trakų gyventojų laukia galimybės pasiskiepyti būtent rusiška „Sputnik V‘‘ vakcina. Tačiau I. Šimonytė išsakė viltį, kad šiuos asmenis dar galima paskatinti skiepytis Vakaruose pagamintomis vakcinomis, kadangi jie nėra antivakseriai.

„Teko diskutuoti su poliklinikos vadove, kuri tiesiai šviesiai pasakė, kad yra žmonių, kurie laukia „Sputniko“. Tai, viena vertus, tie žmonės nėra antivakseriai, reiškia juos įtikinti skiepytis galima, bet „Sputniko“ tikrai Lietuvos Respublika nėra nusiteikusi pirkti ir remsis tomis vakcinomis, kurias esame įsigiję per ES bendruosius pirkimus“,– penktadienį po susitikimo su Trakų rajono mere kalbėjo I. Šimonytė.

Teko diskutuoti su poliklinikos vadove, kuri tiesiai šviesiai pasakė, kad yra žmonių, kurie laukia „Sputniko“.

Ministrė pirmininkė tvirtino, kad pedagogai, socialiniai darbuotojai ir 65+ amžiaus grupėje esantys Trakų gyventojai vakcinuojasi pakankamai neblogai, tačiau iššūkių kyla, siekiant įtikinti vangiausiai skiepus besirenkančius 80 metų ir vyresnius asmenis.

„Skirtingas rezultatas yra skirtingose prioritetinėse grupėse, nes yra tokių grupių, kur Trakų rezultatas geras, pavyzdžiui, skiepijant pedagogus ar socialinius darbuotojus (...), vyresnio amžiaus žmonių prioritetuose rezultatas yra vienas iš prastesniųjų, bet problemos yra tos pačios: sunku įtikinti žmones, kurie yra patys vyriausi“, – teigė I. Šimonytė.

E. Rudelienė: reikėtų šiek tiek ankstinti prioritetinį amžių skiepams

Trakų rajono merė Edita Rudelienė, kalbėdama apie skiepijimo procesą, sako mananti, kad jau reikėtų šiek tiek ankstinti prioritetinį amžių.

„Manau, kad šiandien jau reikėtų šiek tiek ankstinti amžių, imti darbinį, kurie žmonės daugiau kontaktuoja. Pavyzdžiui, Trakuose visi aktyviai ruošiasi vasaros sezonui, visi turizmo sektoriuje ypač laukia, kada galės pasiskiepyti, ir kai tik bus galimybė, manau, kad mūsų paruošta masinės vakcinacijos vieta bus pilnai užpildyta, ir visi norės skiepytis”, – žurnalistams Trakų rajone sakė E. Rudelienė.

Manau, kad šiandien jau reikėtų šiek tiek ankstinti amžių, imti darbinį, kurie žmonės daugiau kontaktuoja.

Statistikos departamento duomenimis, per praėjusią parą pirma skiepo doze paskiepyta 15 053 žmonės, antra – 9608. Iš viso dviem skiepo dozėmis vakcinuota 237 585 žmonės, panaudotos 847 735 vakcinos.

Pagal amžių prioritetine grupe laikomi žmonės, kuriems yra virš 65 metų, Vilniuje kviečiami skiepytis asmenys nuo 55 metų.

ELTA primena, kad penktadienį premjerė I. Šimonytė dar lankys Elektrėnų ir Kaišiadorių savivaldybes, kuriose su šių rajonų merais bus aptariamas skiepijimo procesas ir pasirengimas masinei vakcinacijai. Ministrė pirmininkė planuoja apžiūrėti vakcinavimo centrus ir vietas, kurios numatytos masinei vakcinacijai, taip pat susitikti su medikų, pedagogų bei policijos atstovais. 

Pastarąjį penktadienį I. Šimonytė apsilankė kol kas lėčiausiai vakcinaciją vykdžiusiose savivaldybėse: Nemenčinės vakcinavimo centre susitiko su Vilniaus rajono savivaldybės mere Marija Rekst, nuvyko į Švenčionis, kur kartu su Švenčionių rajono savivaldybės meru Rimantu Klipčiumi nuotoliniu būdu susitiko su medikų, pedagogų bei policijos atstovais, lankėsi vakcinavimo centre. Ministrė pirmininkė taip pat apsilankė Visagine, kur susitiko su savivaldybės meru Erlandu Galaguzu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lija

Lija portretas
Kam kankint tuos kitakalbius, jie bijosi neseniai pagamintos vakarietiskos vakcinos, Rusijos siena netoli, duokit vizas ir leiskit i tevyne, leiskit pas savus, ten nurims krutine , atgaivins rusiskus jausmus, vistiek lietuviskai nenori kalbeti,tai kokio velnio jie cia tupi, varykit pas Putina. Jei gyveni sioje salyje turi gerbti ir jos tradicijas bei kalba, o namie kalbek kaip nori.

TRAKŲ GYVENTOJA,LIETUVĖ

TRAKŲ GYVENTOJA,LIETUVĖ portretas
Šimonyte,niekas,nei tamsta,nei Trakų medikai,nesuprantate žmonių pašaipos,kalbant apie rusišką vakciną.Trakų rajone ir mieste gyvena daugiau lietuvių,nei lenkų ar rusų tautybės žmonių.Problema tame,kad kasdieninis nekokybiškų vakarietiškų vakcinų reklamavimas,sukelia žmonių pasipriešinimą,kurį jie išreiškia,TYČIA pareikšdami,kad nori skiepytis rusiška vakcina,NORS TAIP NEGALVOJA.Aš pati,esu virš 70 metų amžiaus,protauju,mąstau savo galva.Aš už vakcinas,kurios yra išbandytos,patikrintos per dešimtmečius ir veiksmingos.Esu prieš vakcinas,kurios sukurtos per trumpą laiką,nepatikrintos ir brukamos žmonėms,kaip vertingas vaistas,kuris krauna biznieriams kapitalą.Tai jau ne gydymas,o biznis ŽMONIŲ SVEIKATOS SĄSKAITA..Trakų žmonės nėra kvailesnis už kauniečius,klaipėdiečius,panevėžiečius,Jų neveikia jokia rytų propaganda jie laikosi savanoriškumo principo,o ne vyriausybės,politikų spaudimo skiepytis kuo greičiau.SKIEPYKITE TUOS,KURIE TO NORI IR LAUKIA!

ŠIMONYTE, kaip išmes iš "lėkštės",ž i n o k ,

ŠIMONYTE, kaip išmes iš "lėkštės",ž i n o k , portretas
laukia OŽIO tvarto mėšlynas
VISI KOMENTARAI 59

Galerijos

Daugiau straipsnių